Skip to main content

Ζέρβας: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα σχολικής στέγης των τελευταίων ετών

Έξι σχολικά συγκροτήματα ενέταξαν σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης οι Κτηριακές Υποδομές ΑΕ για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα των τελευταίων ετών όσον αφορά τη σχολική στέγη εφαρμόζει ο δήμος Θεσσαλονίκης όπως επισήμανε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε μάλιστα, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων σχολικής στέγης φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προσήλωση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης είναι αμείωτη. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής είναι ορατά. Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκπόνησης μελετών για κατασκευή σχολικών διδακτηρίων τα οποία θα υλοποιηθούν κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, αποφάσισε να εντάξει έξι σχολικά συγκροτήματα». Η επιτυχία αυτή σύμφωνα με τον δήμαρχο προκύπτει μετά από συντονισμένες ενέργειες Αντιδημάρχων και συνεργατών καθώς η προσπάθεια για ανεύρεση εταίρων είναι συνεχής και φέρνει αποτελέσματα.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την εξαιρετικά πετυχημένη επίσκεψη προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη και την συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχό της κ. Εκρέμ Ιμάμογλου. «Το κλίμα ήταν θετικό και συζητήσαμε την προοπτική συνεργασίας των δύο πόλεων. Πέραν των θεμάτων τουρισμού στο οποίο υπάρχει σαφές πεδίο ενδιαφέροντος επεκταθήκαμε στην ανάγκη πιο στενής συνεργασίας στη μεταφορά καλών πρακτικών για μιά σειρά αστικών προβλημάτων ενώ μας απασχόλησε και η αντισεισμική προστασία. Μετά από πρότασή μου θα προχωρήσουμε σε κοινές ομάδες εργασίας ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις». Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στο ζήτημα τόνισε πως «σε συμβολικό επίπεδο, η συνάντηση αυτή είναι δείγμα εξωστρέφειας και αντανακλά τη θέληση μας και το στόχο μας να αναβαθμίσουμε την εικόνα της Θεσσαλονίκης διεθνώς και μέσα από πρωτοβουλίες που θα την μετατρέψουν σε σημείο αναφοράς».