Skip to main content

Ζέρβας: Στην πλατεία Ελευθερίας θα μπορούσε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να γίνει και υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας.

Το ζήτημα των καθυστερήσεων στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας έθεσε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη" Ανδρέας Κουράκης. 

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ η προηγούμενη διοίκηση έλεγε ότι η ανάπλαση θα ολοκληρωθεί τέλος του 2019. "Αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να συμβεί , οι ρυθμοί που εξελίσσονται είναι πολύ αργοί", τόνισε. Προέβλεψε, δε,  ότι το έργο δεν θα είναι έτοιμο ούτε τέλος του 2020 και ότι υπάρχει περίπτωση να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος.

Όπως τόνισε υπάρχει μια ευκαιρία για τη διοίκηση να δει ξανά το έργο για να βρεθεί μια άλλη λύση ώστε εκτός από τη διαμόρφωση της πλατείας να γίνει και υπόγειο πάρκινγκ.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ.Κουράκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι ήταν από εκείνους που στο δημοτικό συμβούλιο έλεγε ότι η καλύτερη λύση για την περιοχή ήταν ένα υπόγειο πάρκινγκ και μια ανάπλαση ως πάρκο. "Τότε είχε ειπωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει υπόγειο πάρκινγκ. Μπορώ να σας ενημερώσω τώρα ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατασκευής του πάρκου έγιναν ανασκαφές και αποδείχθηκε ότι τα αρχαία εκεί ήταν ήσσονος σημασίας. Θα μπορούσε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ εκεί το οποίο να δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή να έχει ζωή και στην πόλη να έχει διαφορετικές δυνατότητες στο κομμάτι της εξυπηρέτησης των αυτοκινήτων», τόνισε. Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι σε πρόσφατη ομιλία του στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προφανώς δεν είπε να μην γίνονται πάρκα και να γίνονται πάρκινγκ, αλλά εφόσον μπορούν να γίνουν και τα δύο θα έπρεπε να γίνουν.