Skip to main content

Ζέρβας: 7 Δεκεμβρίου ανάβει ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος - Στη 1 θα σβήνουν τα λαμπιόνια

Με ποιον τρόπο ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πετύχει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας κατά την εορταστική περίοδο - Αρχές Δεκεμβρίου θα ανάψει ο διάκοσμος

Έως τη 1 τα ξημερώματα θα είναι αναμμένος ο εορταστικός διάκοσμος στον δήμο Θεσσαλονίκης κατά την εφετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ με καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί και το άναμμα του διάκοσμου που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.

«Φέτος έχουμε ένα ζητούμενο την ενεργειακή κρίση και τον απαραίτητο περιορισμό στην κατανάλωση ενέργειας που δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Όμως η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να μείνει σκοτεινή και μουντή και αστόλιστη», τόνισε ο δήμαρχος.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, το άναμμα του συνολικού εορταστικού διακόσμου θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου ενώ παλαιότερα γινόταν στα τέλη Νοεμβρίου. Παράλληλα, θα εγκατασταθούν ειδικά συστήματα φωτισμού στον εναέριο στολισμό με σκοπό το σβήσιμό τους μετά τη 1 τα ξημερώματα, τύπου LED, ώστε να επιτευχθεί μέχρι και 70% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα παραδοσιακά φωτιστικά σώματα.

Διαβάστε: Λαμπιόνα με χρονοδιακόπτη και δύο χριστουγεννιάτικες αγορές στον δήμο Θεσσαλονίκης

«Η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης φέτος θα είναι κατά 58% μικρότερη σε σχέση με το 2021. Ο περιορισμός ήταν κατά 15%, αλλά εμείς θα το προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Ο φετινός εορταστικός διάκοσμος αντιστοιχεί -σε KWh- στο 2,4% της μηνιαίας κατανάλωσης του δημοτικού φωτισμού και στο 0,2% της ετήσιας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας «η πετυχημένη συνταγή του 2019 θα εφαρμοστεί και θα συνεχιστεί». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις δύο χριστουγεννιάτικες αγορές που θα στηθούν την εορταστική περίοδο, στην πλατεία της ΧΑΝΘ και πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους.

«Οι καλές χρήσεις διώχνουν την παραβατικότητα», τόνισε ο κ. Ζέρβας, αναφέροντας πως και φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι υπόθεση όλης της πόλης. «Αυτό το όραμα το μοιράζονται πολλοί, σχεδόν όλοι οι φορείς της πόλης. Το κόστος σε μεγάλο βαθμό θα καλυφθεί από χορηγίες», σημείωσε.