Skip to main content

Ζέρβας στο ΕΒΕΘ: Μεγάλο στοίχημα η ανάπτυξη της πόλης στην τετραετία

Όλα όσα συζητούνται στην πόλη εδώ και χρόνια, πρέπει επιτέλους να μπουν στις ράγες της υλοποίησης, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μεγάλο στοίχημα χαρακτήρισε τα επόμενα τέσσερα χρόνια για τη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε ΔΣ Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα του δημάρχου, σημειώνοντας ότι όλα όσα συζητούνται στην πόλη εδώ και χρόνια, πρέπει επιτέλους να μπουν στις ράγες της υλοποίησης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα των προβληματικών αστικών συγκοινωνιών, της μη ολοκλήρωσης του Μετρό και του ζητήματος με τον σταθμό Βενιζέλου, ενώ έδωσε μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια που θα καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή στα πεδία της καθαριότητας και του φωτισμού.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΘ, τόνισε πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαιτείται να αποκτήσει σύγχρονες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, δήλωσε ότι συμφωνεί με την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενώ για τα ζητήματα του πολιτισμού τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης της αξιοποίησης των κονδυλίων που δαπανά κάθε χρόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, είπε ότι για την φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η πόλη θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά στον στολισμό και στις σχετικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Γιάννης Μασούτης, τόνισε πως σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου βρίσκεται στο πλευρό του νέου Δημάρχου, προκειμένου να τον συνδράμει στην επίτευξη των στόχων του.

Ειδικά για τα ζητήματα της καθαριότητας και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ο κ. Μασούτης επισήμανε πως απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πόλης.

Στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και των μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ, καθώς και η αξιοποίηση του ακινήτου του ΄Γ Σ.Σ., το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να υποστηρίξει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν από τον Δήμαρχο.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΒΕΘ παρευρέθη και η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής κ. Αλέξης Τσαξιρλής. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo απένειμε διάκριση στο ΕΒΕΘ για την μεγάλη συνεισφορά του στην διοργάνωση της ΔΕΘ.

Τέλος ο κ. Ποζρικίδης παρουσίασε τις επιδόσεις της 84ης ΔΕΘ, που ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά και τις προοπτικές υλοποίησης της 85ης ΔΕΘ του 2020, όπου Τιμώμενη Χώρα είναι η Γερμανία.