Skip to main content

Ζέρβας: Τα κρούσματα μειώθηκαν, αλλά χρειάζεται ακόμα πολύ μεγάλη προσοχή

Σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας συνέστησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης

Προσοχή και σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης, συνέστησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι με βάση τα καινούργια δεδομένα υπάρχει μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο τόνισε πως η κινητικότητα, η οποία ευθύνεται εν πολλοίς για τη μετάδοση του ιού, θα πρέπει να διοχετευτεί σωστά, με τήρηση των μέτρων και με σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας. «Δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στην προ–COVID εποχή. Χρειάζεται ακόμα πολύ μεγάλη προσοχή, ο εμβολιασμός πάει πολύ καλά, αλλά φοβάμαι ότι κι όλο το καλοκαίρι θα είμαστε με αυτό το άγχος και θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το θέμα της απόστασης, τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς σαν να είναι ο ιός δίπλα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του μέτρου των self test στις υπηρεσίες του Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι από σήμερα εφαρμόζονται στην καθαριότητα, στα ΚΕΠ και στα ΚΑΠΗ.

Σχολιάζοντας την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click inside, ανέφερε ότι ξεκίνησε διστακτικά τις δύο πρώτες μέρες και εξέφρασε την ευχή ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι τονωτική για τη λειτουργία της αγοράς που, όπως είπε, είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομία και την ψυχολογία της πόλης, αλλά γενικά για την εύρυθμη λειτουργία της. «Έχω πει πολλές φορές ο τζίρος ποτέ δεν υποκαθίσταται με πριμοδοτήσεις, δεν υποκαθίσταται με επιδόματα. Ελπίζω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να μπούμε σε μια κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικές οι ρυθμίσεις χρεών και οι διευκολύνσεις αλλά πάλι το λέω ο τζίρος δεν υποκαθίσταται», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η λειτουργία των καταστημάτων δεν θα επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση.