Skip to main content

Ζέρβας: Κάποιοι ξεβολεύονται αλλά θέλουμε πιο πολλούς ποδηλατόδρομους

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για τους ποδηλατοδρόμους τόνισε πως δεν νοείται ευρωπαϊκή μητρόπολη χωρίς εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

«Ξέρω ότι κάποιοι ξεβολεύονται αλλά δεν γίνεται μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη με 400 χιλιόμετρα οδικό δίκτυο να έχει μονο 12 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομο και αυτόν σε τραγική κατάσταση» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την αυτοψία του στα έργα ασφαλτόστρωσης της Μητροπόλεως.

Δείτε εδώ - Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή γαλλική μέθοδος στα έργα της Μητροπόλεως

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί γρήγορα ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων. «Έχουμε τον κορωνοϊό, την κακή κατάσταση στον ΟΑΣΘ, 100.000 φοιτητές αλλά και ένα κλίμα που ευνοεί, με όλα αυτά τα προνόμια που δόθηκαν πρόσφατα, την κίνηση με το ποδήλατο», είπε.

«Μετά από μελέτες που προϋπήρχαν διαπιστώθηκε ότι ο ιδανικός δρόμος γι' αυτό ήταν η Λεωφόρος Καραμανλή που διασχίζει το ένα άκρο της πόλης έως το κέντρο», είπε για τον νέο ποδηλατόδρομο.



Όσον αφορά αυτούς που δυσανασχετούν ανέφερε πως οι αναπλάσεις και οι πρωτοβουλίες αυτές μπορεί να είναι δύσκολες και να υπάρχουν ενστάσεις, αλλά στο τέλος θα βοηθήσουν η πόλη να έχει την εικόνα που πρέπει.

«Δεν νοείται ευρωπαϊκή μητρόπολη που δεν έχει εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Αγωνιζόμαστε για το μετρό, για έναν καλύτερο ΟΑΣΘ, για καλύτερες συνθήκες δρόμων, θα αγωνιστούμε και για περισσότερους ποδηλατόδρομους, ώστε να έχουμε αυτήν ακριβώς την εικόνα βιώσιμης κινητικότητας», είπε ο δήμαρχος.

«Σε λίγες μέρες, τέλη Σεπτέμβρη, γιορτάζουμε την εβδομάδα αστικής κινητικότητας. Μέχρι πρότινος, κλείναμε εναν δρόμο, την παλιά παραλία, και λέγαμε μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Εμείς αυτό το κάνουμε στην πράξη», κατέληξε.