Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

ΖΕΡΒΑΣ: ΠΩΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποστήριξε πως το διάστημα της νέας διοίκησης, η καθαριότητα παίρνει πάνω από τη βάση.

«Με βαθμολογώ πάνω από τη βάση, αλλά θεωρώ ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Θέλω ο δήμος Θεσσαλονίκης να παίρνει άριστα σε όλους τους τομείς. Προφανώς είμαστε πίσω από τον στόχο, αλλά σε 8 μήνες κανείς δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες και ελλείψεις χρόνων», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο.

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε πως το διάστημα της νέας διοίκησης, η καθαριότητα παίρνει πάνω από τη βάση. «Την καθαριότητα την αντιμετωπίσαμε από την πρώτη μέρα. Να μην έχουμε ογκώδη στους δρόμους, παλιούς κάδους, να περνούν τα απορριμματοφόρα και οι υδροφόρες. Προχωρήσαμε και τους υπόγειους κάδους, εκεί όπου παραλάβαμε το απόλυτο μηδέν και αυτές τις μέρες ο διαγωνισμός είναι στον αέρα», τόνισε.

Βαθμολόγησε, επίσης, πάνω από τη βάση τα έργα στο κομμάτι της βιώσιμης κινητικότητας λέγοντας πως οι ασφαλτοστρώσεις «τρέχουν». Η Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε, «έχει 400 χλμ οδικού δικτύου και στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι άθλιο. Με κατηγόρησαν ότι θα τα δώσω όλα σε ιδιώτες. Μετά 10 χρόνια βγήκαν στους δρόμους και πάλι συνεργεία του δήμου για να φτιάξουν τους δρόμους».

Συμπλήρωσε πως στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης και θα γίνει διαβούλευση πάνω στις προτάσεις της διοίκησης για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, τις πεζοδρομήσεις, τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και τις ποδηλατοδρομήσεις. «Όλα αυτά τα μέτρα, σε μια ισορροπία, θα δώσουν λύση στο επιχειρείν και ελεύθερο χώρο στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, ωστόσο, τον προβληματισμό του για τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης λέγοντας πως τα ταμεία είναι μείον έξι εκατομμύρια ευρώ λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού και της μειωμένης εισπραξιμότητας από τα δημοτικά τέλη. «Με προβληματίζει ότι θα συνεχιστεί το φαινόμενο, ωστόσο εγώ δεν είμαι από τους γκρινιάρηδες. Προσπαθώ να βρω λύσεις και κάτω από αυτές τις συνθήκες», τόνισε.

Προανήγγειλε αλλαγές στο σχήμα της διοίκησής του από τον Σεπτέμβριο, ενώ ζήτησε ομοψυχία από την αντιπολίτευση σε θέματα όπως για παράδειγμα την αγορά των 50 λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας. «Δεν μ’ αρέσει να μεμψιμοιρώ αλλά το γεγονός ότι κάποιοι δεν είναι αντιδήμαρχοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκουν παντού λάθη, να κατακρίνουν και να κουνάνε το δάχτυλο. Για το καλό της πόλης μας πρέπει να ομοφωνήσουμε σε αυτά που κατά 90% είναι θέματα κοινής λογικής και όλοι θα τα έκαναν εάν ήταν διοίκηση», είπε ο κ. Ζέρβας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ