Skip to main content

Ο πρώτος απολογισμός Ζέρβα: Βάζουμε τάξη στην καθημερινότητα της πόλης

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε κάθε τομέα, ξεκινώντας από τις δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε έναν απολογισμό του πρώτου μήνα της διοίκησής του προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβας.

«Εργαστήκαμε στην κατεύθυνση να σχηματοποιήσουμε πραγματικές προτεραιότητες. Να δώσουμε μήνυμα στην πόλη ότι η διοίκηση θα βάλει τάξη και θα αποκαταστήσει την εικόνα της καθημερινότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.  

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε σε κάθε τομέα, ξεκινώντας από τις δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας. «Προχωρήσαμε σε ένα πλαίσιο δράσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία. Καθαρίσαμε τη Δωδεκανήσου, η οποία έχει μια νέα εικόνα. Κατεβάζει πλέον τέσσερις λωρίδες, όταν είχε μόλις μια. Κατεβάζουμε τα μηχανάκια από τα πεζοδρόμια, τα οποία δεν είναι πλέον πάρκινγκ. Περιορίζουμε την παράνομη στάθμευση, τα διπλοπαρκαρισμένα», υπογράμμισε ο δήμαρχος, προαναγγέλλοντας ότι σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ θα υπάρξει και αντιμετώπιση του παρεμπορίου.  

Για την Καθαριότητα ο κ. Ζέρβας εκτίμησε ότι η πόλη βλέπει τις διαφορές. «Προχωράμε σε καθαρισμούς περιοχών, στην δυτική είσοδο, στην περιοχή του Ποσειδωνίου. Δεν έχουμε ακόμα αποτελέσματα στην απομάκρυνση των ογκωδών. Αυτή η ιστορία πρέπει να βρει εταίρους», τόνισε.

Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι είναι υπό επεξεργασία από τις υπηρεσίες το Τεχνικό Πρόγραμμα για το οποίο θα γίνει διαβούλευση. Έκανε τέλος αναφορά στα έργα που επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα, ενώ προανήγγειλε και μια σύσκεψη για τα θέματα της Παιδείας και των σχολικών μονάδων.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα του ΟΑΣΘ σημείωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση λεωφορείων. Όπως ανέφερε, περιμένει απαντήσεις από Γερμανία ώστε οχήματα που για γερμανικές πόλεις είναι προηγούμενης τεχνολογίας και που αποστρατεύονται μετά από 12 χρόνια, να έρθουν στη χώρα μας. «Τουλάχιστον για αυτό το μεταβατικό διάστημα ώς το νέο σύστημα αστικών συγκοινωνιών να μπορέσουμε να δίνουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας», σημείωσε.