Skip to main content

Ζέρβας: Πεζοδρόμηση της Νίκης και της Καρόλου Ντηλ για κάποιες ώρες

Πεζοδρομήσεις και αξιοποίηση των χώρων για τραπεζοκαθίσματα κάποιες ώρες και ημέρες σε Λεωφόρο Νίκης και Καρόλου Ντηλ σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ώριμη ώστε να πεζοδρομηθεί αυτή τη στιγμή η Λεωφόρος Νίκης» λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ωστόσο πως για την επανάκαμψη της οικονομίας και για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την άρση των μέτρων του κορωνοϊού σχεδιάζεται η πεζοδρόμησή της και η πιθανότητα αξιοποίησης μέρος αυτής για τραπεζοκαθίσματα σε κάποιες ώρες και ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως εξετάζεται παράλληλα η εφαρμογή του ίδιου μέτρου και σε άλλους δρόμους, όπως πιθανότατα η Καρόλου Ντηλ. «Θα είναι μια εικόνα ενδιαφέρουσα για την πόλη, ίσως αποδοτική» τόνισε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «ό,τι και αν γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να υπάρχει η προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες ή γυναίκες με καροτσάκια».

Διαβάστε ακόμη: Οι προτάσεις Ζέρβα για την εστίαση - Έκτακτη πεζοδρόμηση οδών

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης

Σήμερα, όπως είπε, ο δήμος θα αποστείλει στους αρμόδιους υπουργούς προτάσεις για λύσεις όσον αφορά την επάνοδο στην κανονικότητα, ενώ σημείωσε πως για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να γίνουν fast track διαδικασίες ώστε να μπορούν να εκδίδονται πιο γρήγορα, με στόχο την επαναλειτουργία της αγοράς.