Skip to main content

Ζέσταμα για... άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 17 Μαΐου (vid)

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν με πελάτες όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί. Από αρχές Ιουνίου εξετάζεται να επιτρέπεται η γυμναστική σε άτομα με πρώτη δόση.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στα γυμναστήρια ξεκίνησαν το... ζέσταμα καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 17 Μαΐου και έπειτα από πολύμηνη απραξία. Το σταδιακό άνοιγμα των γυμναστηρίων θα γίνει μόνο για τους εμβολιασμένους, που θα αποκτήσουν πρόσβαση στα όργανα πριν απ' όλους τους υπόλοιπους.

Έπειτα από οκτώ μήνες αδράνειας, οι ιδιοκτήτες άρχισαν να παίρνουν ανάσες. "Αυτά τα μαγαζιά για να ξεκινήσουν χρειάζονται κεφάλαια" είπε ο επιχειρηματίας Μάνος Καλλέργης στον ΑΝΤ1. "Έπειτα από έξι μήνες απραγίας και μηδενικών εσόδων δεν ανοίγουν πατώντας ένα κουμπί. Κάτι ακούμε για ενίσχυση, αλλά κάτι συγκεκριμένο όχι ακόμα, περιμένουμε την ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς ". Το παράπονο των εργαζομένων στον κλάδο είναι πως ανοίγουν τελευταίοι σε σχέση με τα υπόλοιπα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Πολιτείας, στις 17 Μαΐου ανοίγουν με πελάτες όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί. Από τις αρχές Ιουνίου εξετάζεται να επιτρέπεται η γυμναστική σε άτομα που έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση εμβολίου.