Skip to main content

Ζευγάρια ονειρεύονται φωτογράφιση γάμου στις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας

Το ντοκιμαντέρ του National Geographic για τις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας ταξίδεψε τις εκπληκτικές εικόνες του τόπου σε όλον τον κόσμο.

Μαγεύει ο ανθισμένος κάμπος της Ημαθίας και της Πέλλας με το υπέροχο ιριδίζον ροζ χρώμα που σκεπάζει ομοιόμορφα την περιοχή. Τα άνθη της ροδακινιάς, που συμβολίζουν την αναγέννηση και τη γονιμότητα, ενέπνευσαν ζευγάρια τόσο στο εσωτερικό της χώρας (Κρήτη) όσο και από το εξωτερικό (Φινλανδία και Αυστραλία), τα οποία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να φωτογραφηθούν για το γάμο τους στο εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα της φύσης.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων της περιοχής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ντοκιμαντέρ του National Geographic για τις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας «ταξίδεψε» τις εκπληκτικές εικόνες του τόπου τους σε κάθε γωνιά του κόσμου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων.

«Έρχονται να απολαύσουν αυτό το μοναδικό θέαμα από κάθε γωνιά της χώρας- και όχι μόνο», ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «Εύφορη Γη», Γιώργος Γκάλαβος και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Άνετα συναγωνιζόμαστε τη Σαντορίνη. Σκεφτείτε, να πηγαίνεις το πρωί στη δουλειά σου με το τρακτέρ και ξαφνικά να αντικρίζεις μια νύφη και κόσμο να φωτογραφίζονται μέσα στο χωράφι. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα για εμάς, που μεγαλώσαμε ανάμεσα σ’ αυτά τα δέντρα».

Ζευγάρια από τη Φινλανδία θέλουν τη γαμήλια φωτογράφισή τους στις ανθισμένες ροδακινιές

Ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του συλλόγου γεωργών Βέροιας, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ του National Geographic, ανέφερε πως ήταν μια μοναδική εμπειρία και ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση πως θα υπήρχαν τόσες πολλές και θετικές αντιδράσεις. Σημείωσε, μάλιστα, πως έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από ζευγάρια «που ζουν στη Φινλανδία και την Κρήτη και θέλουν να έρθουν στην περιοχή για να παντρευτούν στα μέρη μας και να φωτογραφηθούν στις ανθισμένες ροδακινιές». Ωστόσο, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο προς το παρόν καθώς «υπάρχουν οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας».

«Πέρυσι είχαμε τουρίστες από διάφορες περιοχές της χώρας, που επισκέφθηκαν τον τόπο μας, μόνο και μόνο για να απολαύσουν τις υπέροχες εικόνες του ανθισμένου κάμπου. Ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά που επέλεγαν την Κουλούρα και ειδικά το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, το οποίο “ αγκαλιάζεται” από τις ανθισμένες ροδακινιές και δήλωναν εντυπωσιασμένοι από το υπέροχο φυσικό φαινόμενο», επισήμανε ο κ. Χαλκίδης.

«Εκτός από το ντοκιμαντέρ του Νational Geographic, θεωρώ πως βοήθησε στην προβολή του κάμπου της Ημαθίας και ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διεξάγεται στο νομό κάθε χρόνο», επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Γκάλαβος και εξήγησε πως έχει συναντήσει πολλά ζευγάρια από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που φωτογραφίζονταν για το γάμο τους, στο μοναδικό ροζ τοπίο της περιοχής, που μοσχοβολάει άνοιξη. «Τους πλησίαζα και τους ρωτούσα με απορία από πού έρχονται και μού απαντούσαν από Πάτρα, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Το θέαμα είναι μοναδικό, ειδικά γι’ αυτούς που ζουν σε πόλεις. Ο τόπος μας είναι ξεχωριστός και θεωρώ πως πρέπει να αποτελέσει έναν σταθερό τουριστικό προορισμό για την άνοιξη και το Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκρίνουν το θέαμα του ανθισμένου κάμπου με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Ο φωτογράφος Δημήτρης Κοντσίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο οποίος συμμετέχει στη διοργάνωση του ετήσιου τοπικού διαγωνισμού φωτογραφίας, περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την έκπληξη που ένιωσε όταν τού τηλεφώνησε ζευγάρι που ζει στη Αυστραλία και ζήτησε να φωτογραφηθεί με φόντο το απέραντο ροζ τοπίο του ανθισμένου κάμπου. «Αυτό όμως που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ένας γάμος ζευγαριού που μένει στην Αυστραλία. Ο γαμπρός είναι από την περιοχή και έκαναν τον γάμο εδώ. Ζήτησαν να φωτογραφηθούν στις ροδακινιές και όταν είδαν το υπέροχο φαινόμενο, έμειναν έκπληκτοι. Το συνέκριναν, μάλιστα, με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!», τόνισε.

Διευκρίνισε δε, πως «λόγω της πανδημίας αν και η ζήτηση υπάρχει, είμαστε σε αναμονή της άρσης των μέτρων. Ελπίζουμε σύντομα να αρχίσουν να επισκέπτονται τον τόπο μας και ζευγάρια από άλλες περιοχές καθώς τα ζευγάρια της γύρω περιοχής, πλέον θεωρούν δεδομένο πως θα φωτογραφηθούν στις ανθισμένες ροδακινιές, όταν ο γάμος τους είναι αυτή την περίοδο».

Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό φαινόμενο της ανθοφορίας στην Ημαθία και την Πέλλα διαρκεί περίπου 20 ημέρες, κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτιο και πολλοί είναι αυτοί που το συγκρίνουν με τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας, ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Χαλκίδης, στις κερασιές κυριαρχεί μόνο το λευκό χρώμα ενώ στον κάμπο της Ημαθίας οι εναλλαγές του λευκού και του ροζ, από τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται, προσφέρουν ένα θέαμα διαφορετικό και σίγουρα μοναδικό!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ