Skip to main content

Ζημιές στον παραλιακό οδικό άξονα του νομού Λάρισας

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί ο παραλιακός οδικός άξονας του νομού Λάρισας, μετά το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών και την αύξηση της κυκλοφορίας.
Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί ο παραλιακός οδικός άξονας του νομού Λάρισας, μετά το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών και την αύξηση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, που χρησιμοποιείται από τους οδηγούς οι οποίοι κινούνται από και προς τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας.

Τουλάχιστον σε οκτώ σημεία του δρόμου Λάρισας – Αγιάς – Αγιοκάμπου – Στομίου – Διασταύρωση ΠΑΘΕ εμφανίστηκαν ρωγμές και καθιζήσεις με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να είναι πλέον προβληματική. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε την παρέμβαση της νομαρχίας Λάρισας η οποία με συνεργεία μηχανικών κατέγραψε τις ζημιές για τις οποίες ζητά άμεση αποκατάσταση, όπως είχε άλλωστε συμφωνηθεί και κατά τη σχετική σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα, τον περασμένο μήνα στη Λάρισα.

Ειδικότερα, κλιμάκια της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας  διενήργησαν αυτοψίες στο οδικό δίκτυο των παραλίων και διαπίστωσαν ότι λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχονται καθημερινά έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων.

Κατόπιν αυτού, με εντολή του νομάρχη Λάρισας, κ. Λουκά Κατσαρού, οι Τεχνικές Υπηρεσίες απέστειλαν υπόμνημα στην εταιρία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου με το οποίο ζητείται να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές συντηρήσεις όλων των προβληματικών σημείων.

Συγκεκριμένα μετά τη σχετική αυτοψία των μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας Λάρισας διαπιστώθηκε η ύπαρξη προβλημάτων στα ακόλουθα σημεία:
-Γέφυρα Γερακαρίου : Καταστροφή στηθαίων δεξιά
- Χ.Θ 44+300 ( Φιλοκτήτης) βαθιά λακκούβα
- Χ.Θ 49+800 λακκούβα πριν την «ιρλανδική» Τάφρο
- Χ.Θ 50+300 (Σπιτάκι) λακκούβες
- Χ.Θ 55+500 κατάπτωση
- Χ.Θ 57+000 καθίζηση οδοστρώματος, διαρροή επιχώματος
- Χ.Θ 58+000, 60+500, 61+000 (Οικισμός Κουτσουπιά) λακκούβες
- Χ.Θ 62+000 λακκούβες

Επίσης, στο σχετικό έγγραφο προς την εταιρία προτείνεται η σήμανση με προειδοποιητικές πινακίδες των θέσεων των «ιρλανδικών» Τάφρων στις Χ.Θ 44+700, 48+400, 49+800 οι οποίες είναι πλημμυρισμένες, ενώ επισημαίνεται ακόμη και η επαναδιαγράμμιση του άξονα ή της οδού για την περαιτέρω ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.