Skip to main content

Ζημιές στους ψαράδες του νομού Ξάνθης

Nα αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ψαράδες της περιοχής, εξαιτίας του φυτοπλαγκτού, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες στο Θρακικό πέλαγος ζητά με επιστολή ο νομάρχης
Nα αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ψαράδες της περιοχής, εξαιτίας του φυτοπλαγκτού, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες στο Θρακικό πέλαγος, ζητά με επιστολή ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΚατερίναΜπατζελή.

Όπως αναφέρει το έγγραφο της νομαρχίας, η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ψαράδες πρέπει να γίνει «στο βαθμό που ακυρώνεται ή μειώνεται η αλιεία και που καταστρέφονται ή υφίστανται ζημίες τα αλιευτικά εργαλεία». Ακόμη, επισημαίνεται πως η αποζημίωση των αλιέων «επιβάλλεται και για λόγους ισότητας, όπως συμβαίνει με τις ζημιές των γεωργοκτηνοτρόφων».

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως «πρόκειται για μια εκτεταμένη ζημία από απρόβλεπτο φυσικό φαινόμενο» και πρόσθεσε πως η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ξάνθης έχει καταγράψει από τα μέσα του περασμένου μήνα την εμφάνιση κολλωδών βλεννωδών μαζών στη θαλάσσια περιοχή και καθ΄ όλο το μήκος των ακτών του νομού. Επεσήμανε, επίσης, πως το φαινόμενο συνεχίζεται και ζήτησε «τη δίκαιη αποκατάσταση της ζημιάς» που έχει προκληθεί στους αλιείς.