Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ζυμώσεις στη βάση του ΠΑΣΟΚ από σήμερα και για το επόμενο 15θήμερο

Τρεις μέρες από την παρουσία Ανδρουλάκη αρχίζουν από σήμερα οι ολομέλειες των τοπικών οργανώσεων, από την Καλαμαριά. Την Κυριακή η δυτική Θεσσαλονίκη.

Δεν χάνουν χρόνο οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη. Με το που άρχισε η νέα εβδομάδα, λίγες μόλις μέρες μετά την παρουσία του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο τοπικός κομματικός μηχανισμός μπαίνει από σήμερα κιόλας σε οργανωτικούς και προεκλογικούς ρυθμούς.

Από σήμερα ανοίγει ο κύκλος των συνεδριάσεων των ολομελειών όλων των τοπικών οργανώσεων, στην Α' Θεσσαλονίκης. Η αρχή γίνεται από την τοπική οργάνωση της Καλαμαριάς, όπου την πολιτική εισήγηση θα κάνει ο Χάρης Καστανίδης, ενώ την επόμενη Κυριακή θα ακολουθήσουν οι συνεδριάσεις των ολομελειών των τοπικών οργανώσεων στις δυτικές συνοικίες (Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Παύλου Μελά).

Στόχος, σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης, Ευρυβιάδη Ελευθεριάδη, είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. "Οι συνεδριάσεις σε τοπικό επίπεδο γίνονται για την ενεργοποίηση των στελεχών βάσης. Η Νομαρχιακή θα βρίσκεται σε όλες αυτές τις συνεδριάσεις των ολομελειών των τοπικών οργανώσεων, με μια ατζέντα ευρύτερα πολιτική, αλλά και με επικέντρωση στα τοπικά ζητήματα. Η ενημέρωση θα είναι αμφίδρομη. Θα συζητήσουμε για το πολιτικό πλαίσιο, που ήδη με την ομιλία του στη ΔΕΘ έβαλε ο πρόεδρος, τις θέσεις για τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα περιμένουμε και τις επισημάνσεις των στελεχών μας για εξειδικευμένα θέματα, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες", εξήγησε ο κ. Ελευθεριάδης.

Υποψηφιότητες στους δήμους

Στα τοπικά ζητήματα πάντως, σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να ανοίξει το θέμα των στηρίξεων σε αυτοδιοικητικά σχήματα. Προέχουν προφανώς οι εθνικές εκλογές και τα οργανωτικά του κόμματος, πλην όμως και η συζήτηση για τους δήμους δεν πρόκειται να πάει πολύ πίσω ή μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Αντιθέτως, ο προγραμματισμός της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι να ανοίξει η κουβέντα και να αρχίσουν οι ζυμώσεις μετά την 28η Οκτωβρίου.

Το θέμα των σχημάτων που θα υποστηριχθούν από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις δημοτικές εκλογές στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης θα εξεταστεί στη βάση ενός συγκεκριμένου πλαισίου συζήτησης και ήδη γίνεται προετοιμασία από τις Νομαρχιακές Επιτροπές για τον θεσμικό τρόπο που θα γίνει η σχετική κουβέντα, ώστε αφενός το κόμμα να στηρίξει συντεταγμένα συγκεκριμένες υποψηφιότητες, με τις λιγότερες δυνατές διαρροές, αφετέρου να μπουν κανόνες στη συζήτηση για να μην είναι χαοτική και προφανώς χωρίς κατάληξη...

Μετά την 28η Οκτωβρίου το πλαίσιο αυτό θα έχει καταρτιστεί, για να είναι σε όλους γνωστοί οι κανόνες, θα γίνει σχετική διαβούλευση σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής, θα αποσταλεί προς έγκριση στα κεντρικά του κόμματος και μετά θα αρχίσουν οι συζητήσεις ανά δήμο με τα τοπικά στελέχη και τους ενδιαφερόμενους για τη δημαρχία κάθε περιοχής.

Προς το παρόν πάντως επικρατεί ικανοποίηση για την παρουσία Ανδρουλάκη στην 86η ΔΕΘ κι αυτό επισημαίνεται από το σύνολο των στελεχών.