Skip to main content

Ζητά διευκρινίσεις από Γαβρόγλου η ΝΔ για τα βιβλία των Θρησκευτικών

Οι βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους ζητούν να μάθουν εάν για τα νέα προς συγγραφή βιβλία έχουν ληφθεί υπ' όψιν η αποφάσεις του ΣτΕ.

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Αργολίδας, Μαρία Αντωνίου, βουλευτή Καστοριάς, και Χρήστο Κέλλα, βουλευτή Λάρισας, απηύθυναν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Ο υπουργός Παιδείας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ερωτηθείς για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, απάντησε ότι ολοκληρώθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο και την Εκκλησία και, πλέον, το Υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων. Ζητούμε να μάθουμε αν στον σχεδιασμό των προς συγγραφή νέων βιβλίων έχουν ληφθεί υπ' όψιν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών έχουν χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματικές», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.