Skip to main content

Ζητά με αγωγή 300.000 ευρώ από τον Πολάκη ο Γεωργιάδης

Η αγωγή έγινε με αφορμή ανάρτηση του αν. υπουργού δημοσιεύματος ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διαθέτει αδήλωτη off shore εταιρεία στην Κύπρο.

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Στην αγωγή του ο κ. Γεωργιάδης διεκδικεί το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ, με αφορμή ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού στο Facebook, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γεωργιάδης διαθέτει off shore εταιρεία στην Κύπρο και δεν την έχει δηλώσει.

Τοτε, ο κ. Πολάκης, αναρτώντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα, είχε γραψει: «Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσόρ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα !!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε και να ξανακυβερνήσετε... ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσόρ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16...»

Σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη, όλα αυτά είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψή μου, καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρεία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρεία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομά του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο, έκλεισε το 2006 και διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το ζήτημα και -κατά την αγωγή- δικαίωσε τον Αδ. Γεωργιάδη, «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρεία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης στην αγωγή του, ζητεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, «την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου».

Επίσης, ζητεί να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (Facebook), να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Αδ. Γεωργιάδη αλλά και να «απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική  κράτηση διαρκείας ενός (1) έτους σε βάρος τους, για την περίπτωση της εκ μέρους τους παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Άδωνι Γεωργιάδη Θανάσης Πλεύρης, ανέφερε:

«Ο κ. Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ´ όλα αυτά ο κ. Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Παύλου Πουλάκη, Μανώλης Καπνισάκης, δήλωσε:

«Η άποψη του υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι'  αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».