Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤOΥ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROLEAGUE Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η «πράσινη» ΚΑΕ ζητά να της καταβληθούν τα νόμιμα έσοδα από τη φετινή σεζόν, που αφορούν σε διαφημιστικά και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τα χρήματα που του οφείλονται από την Εuroleague τη φετινή σεζόν ζητάει με επιστολή τoυ από τη διοργάνωση ο Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της από τη διοργάνωση, η «πράσινη» ΚΑΕ ζητά να της καταβληθούν τα νόμιμα έσοδα από τη φετινή σεζόν, που αφορούν σε διαφημιστικά και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αναλυτικά η επιστολή του «τριφυλλιού»:

«Αξιότιμοι Κύριοι.

Καταρχάς, όπως καλώς γνωρίζετε, οι προγραμματισμένες δόσεις που αφορούν στο μερίδιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα έσοδα της Euroleague (ενδεικτικά, τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα) παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες προς την ομάδα μας και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες από τη 15η Μαΐου 2020 προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον προγραμματισμό μας.

Επιπλέον, παρότι έχουν παρέλθει τρεις μήνες μετά τη διακοπή της σεζόν 2019-20, η Euroleague ουδόλως έχει ενημερώσει τις ομάδες σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της διοργάνωσης καθώς και για τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις υπάρχουσες ή μελλοντικές χορηγικές συμφωνίες της Euroleague Basketball.

Η μη εκπλήρωση των ανωτέρω σημαντικών υποχρεώσεών σας προς τις ομάδες καταδεικνύει σαφώς την έλλειψη προγραμματισμού και επαγγελματισμού εκ μέρους της Ευρωλίγκας, η οποία μας καθιστά ευάλωτους και εκτεθειμένους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή.

Ενόψει των ανωτέρω, για ακόμη μία φορά ζητούμε τόσο την άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών όσο και τη λεπτομερή ενημέρωσή μας σχετικά με τις εκκρεμείς οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Βασίλειος Γ. Παρθενόπουλος

Γενικός Διευθυντής».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ