Skip to main content

Ζητάει Super League 2 με 14 και όχι 12 ομάδες ο Ηρακλής

Ο «Γηραιός» ζητά να συμμετάσχει τόσο ο ίδιος όσο και ο ΑΟ Τρικάλων στη νεοσύστατη κατηγορίας τονίζοντας πως υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Tην πραγματοποίηση της Super League 2 με 14 ομάδες και τη συμμετοχή τόσο του ίδιου όσο και του ΑΟ Τρικάλων ζητά ο Ηρακλής.

Συγκεκριμένα, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας το παραπάνω αίτημα ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως ο σύλλογος υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Βασιλειάδης στην ομιλία του για την τροπολογία της αναδιάρθρωσης άφησε ανοιχτό το παράθυρο για τη διεξαγωγή της νεοσύστατης κατηγορίας με την παρουσία 14 ομάδων και όχι 12 όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Πάντως, ο υφυπουργός Αθλητισμού πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ, τονίζοντας ότι είναι δική της απόφαση το πόσες ομάδες θα απαρτίζουν την κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Γηραιού»:

«Σχετικά με το θέμα που προέκυψε μετά την ψήφιση της τροπολογίας την προηγούμενη Δευτέρα από τη Βουλή σχετικά με τον καταρτισμό της νεοσύστατης κατηγορίας SUPER LEAGUE 2 η Π.Α.Ε. Ηρακλής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Πάγια θέση και άποψη της Π.Α.Ε. είναι η νέα κατηγορία να απαρτίζεται και να συγκροτείται από δέκα τέσσερις ( 14 ) ομάδες και η συμπλήρωση των θέσεων να γίνει από τις ομάδες οι οποίες κατέλαβαν την ενδέκατη ( 11η ) και την δωδέκατη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE περιόδου 2018-2019, ήτοι την Π.Α.Ε. Ηρακλής και την Π.Α.Ε Τρίκαλα.

Αυτό πρέπει να γίνει για τους παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενους λόγους:

1) Οι ομάδες του Ηρακλή και των Τρικάλων τερμάτισαν στις παραπάνω θέσεις μετά τη λήξη του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν συνολικά δέκα έξη ( 16 ) ομάδες και διεξήχθησαν συνολικά τριάντα ( 30 ) αγωνιστικές. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν πολύ ανταγωνιστικό και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η οριστική θέση την οποία κατέλαβαν οι ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα, τουλάχιστον στην βάση αυτού, κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία αγωνιστική. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την λήξη του πρωταθλήματος αυτού στο οποίο,όπως προαναφέρθηκε, συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες,στην ουσία υποβιβάζονται συνολικά έξι ( 6 ) ομάδες,δηλαδή ποσοστό 37,50 % των ομάδων,άνω του ενός τρίτου αυτών.Αυτό όμως πέρα από το γεγονός ότι είναι πρωτόγνωρο και πρωτάκουστο,αντικειμενικά δεν είναι ούτε λογικό,ούτε δίκαιο.

2) Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE η ομάδα μας κατέλαβε την 11Η θέση και υποβιβάζεται,αποκλειστικά και μόνο για τον λόγο ότι λόγω των υπαρχουσών οφειλών και χρεών της παλιάς Π.Α.Ε. δεν πέρασε την πρώτη φάση της επιτήρησης και της αφαιρέθηκαν τρείς ( 3 ) βαθμοί.

Στην ουσία δηλαδή αγωνιστικά η ομάδα μας σώθηκε και δεν υποβιβάζεται,δεδομένου ότι ότι εάν δεν είχε γίνει η αφαίρεση των 3».