Skip to main content

Ζήτημα μη ευπρεπούς ενδυμασίας βουλευτών έθεσε ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε χαρακτηριστικά δεν είναι δυνατό να εμφανίζονται βουλευτές «με περιβολή που παραπέμπει σε παραλία».

Για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 75) από βουλευτές που δεν εμφανίζονται ευπρεπώς ενδεδυμένοι στις συνεδριάσεις, έκανε λόγο σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε το λόγο στη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για να επισημάνει ότι στη σημερινή συνεδρίαση υπήρξαν δύο παραδείγματα στην αίθουσα που «ξεχειλίζουν το ποτήρι». Όπως επισήμανε ο βουλευτής, δεν είναι δυνατό να εμφανίζονται βουλευτές «με περιβολή που παραπέμπει σε παραλία».

Σύμφωνα με το άρθρο 75 του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές oφείλoυν να εμφανίζoνται και να συμπεριφέρoνται με τρόπo πoυ να ανταπoκρίνεται πρoς τη σoβαρότητα τoυ επιτελoύμενoυ έργoυ. Επίσης οφείλουν να απoφεύγoυν ενέργειες πoυ παρενoχλoύν την άνετη διεξαγωγή των εργασιών και να συμβάλoυν καθένας ατoμικά στην ευπρεπή εμφάνιση της Boυλής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μολονότι ο κ. Λοβέρδος δεν κατονόμασε τους δύο βουλευτές που κατά την κρίση του δεν ήταν ενδεδυμένοι με τον προσήκοντα τρόπο, πληροφορίες ανέφεραν πως «φωτογράφισε» με την αναφορά του έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής.