Skip to main content

Ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη συζήτησε ο Καράογλου με υπουργούς

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, στους οποίους έθεσε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Προτάσεις και λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες στην περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης συζήτησε ο Θεόδωρος Καράογλου με υπουργούς της κυβέρνησης, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τους ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως του τα έθεσαν οι δήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, οι θεσμικοί φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες με τους οποίους έχει καθημερινή επαφή.

Με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συζήτησαν για τη δράση του υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους 420 εκ. ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση των λειτουργικών δαπανών τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους και πως αυτή θα αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τουριστικούς δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης. Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για την κατασκευή μαρίνας στη Νέα Μηχανιώνα του δήμου Θερμαϊκού, για την πρόοδο που καταγράφεται στην κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec» και για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και τη μετάβαση στην «πράσινη ανάπτυξη» που προωθεί τις ήπιες μορφές τουρισμού. Άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν αυτό των δασικών χαρτών, με τον κ. Σκρέκα να επισημαίνει πως τα όποια λάθη θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες. Ακόμη, έγινε συζήτηση για την ενοποίηση, αξιοποίηση και ανάδειξη του θαλάσσιου παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, μήκους 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι.

Με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, ο κ. Καράογλου ανέλυσε το πυκνό νομοθετικό έργο για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και τις αλλαγές στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας μετά την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που θα δώσει λύσεις σε θέματα αδειοδότησης των υφιστάμενων και νέων σταβλικών εγκαταστάσεων, ενώ συζητήθηκε και η χορήγηση ενισχύσεων μέσω του προγράμματος De Minimis για τους οστρακοκαλλιεργητές της Χαλάστρας και των Κυμίνων.

Τέλος, το πρόγραμμα του κ. Καράογλου περιελάμβανε συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστη Καβαλάκη. Η ατζέντα της συνάντησης αφορούσε τα έργα σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που προγραμματίζονται στην Κεντρική Μακεδονία, όπως είναι η ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, αλλά και η δυνατότητα επιχορήγησης από το Ταμείο Ανάκαμψης δράσεων που θα αλλάξουν τη μορφή της Βόρειας Ελλάδας.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Καράογλου επισήμανε πως: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στους πολίτες και θα αγωνίζομαι για την εξεύρεση λύσεων στα θέματα που τους αφορούν. Πιστός σε αυτήν τη δέσμευση συναντήθηκα με κορυφαίους υπουργούς και τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, για να θέσω υπόψη τους μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση που είχα με τους κ. Γεωργιάδη, Σκρέκα, Βορίδη, Λιβανό και Καβαλάκη, αναζητήσαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα που μου έθεσαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων της Β΄ Θεσσαλονίκης, με τους οποίους έχω επικοινωνία σε καθημερινή βάση. Η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπως αποδεικνύει η συχνή παρουσία μελών του υπουργικού Συμβουλίου στην πόλη μας.  Ενώνουμε δυνάμεις ώστε μέσα από συλλογική προσπάθεια και σκληρή δουλειά η επόμενη ημέρα μετά την πανδημία να είναι δημιουργική, γόνιμη και αποδοτική» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.