Skip to main content

Ζητούν από τους αγρότες τα 320 εκατ. ευρώ από το πακέτο Χατζηγάκη

Στην τροπολογία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την ανάκτηση των αντισταθμιστικών εισφορών που κατέβαλλε ο ΕΛΓΑ στους αγρότες τα έτη 2008-2009.

Έσοδα περίπου 320 εκατ. ευρώ από την ανάκτηση αντισταθμιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν τη διετία 2008-2009 στους αγρότες προσδοκά η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την ανάκτηση των αντισταθμιστικών εισφορών που κατέβαλλε ο ΕΛΓΑ στους αγρότες τα έτη 2008-2009 και κρίθηκαν ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.

Παρέχεται μάλιστα, εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να καθορίζουν με αποφάσεις τους: α) τις λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης και ιδίως τον προσδιορισμό των υπόχρεων και του ύψους των προς επιστροφή ποσών, β) τις λεπτομέρειες για την ανάκτηση των ποσών μέσω συμψηφισμού τους με απαιτήσεις των υπόχρεων από τη συμμετοχή τους στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και γ) κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Λύση δίνεται ακόμη στο θέμα που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή με την έγκριση του διορισμού των, "διπλάσιων" των προβλεπόμενων, ως επικεφαλής σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Με άλλη υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε επανακαθορίζεται η συγκρότηση των ΔΣ των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, καθώς και της Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της αναδιοργάνωσης και της αναδιάρθρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).