Skip to main content

ΕΦΕΕΘ: Παράταση δήλωσης οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης

Η Ένωση ζητάει να δοθεί παράταση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου καθώς συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φορολογούμενους

Αίτημα για παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών Φυσικών και Νομικών προσώπων ζητάει η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών Φυσικών και Νομικών προσώπων σύμφωνα με το άρθρο 57 του Ν. 4446/2016. Επειδή συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φορολογούμενους για να τακτοποιήσουν παλιές φορολογικές εκκρεμότητες, λόγω του ότι προκύπτουν συνεχώς νέα δεδομένα. Επειδή ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας είναι ελάχιστος για να υποβληθούν δηλώσεις όλων των φορολογιών και πολλών προηγούμενων ετών. Επειδή στις 31/12/2017 παραγράφεται η χρήση του 2011, παρακαλούμε να δοθεί παράταση μέχρι και 31/12/2017, για την υποβολή δηλώσεων οι οποίες αναφέρονται σε φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι 31/12/2016» τονίζει η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνει τέλος πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι δηλώσεις ΦΠΑ, που μειώνεται το πιστωτικό τους υπόλοιπο, γιατί αφορά η εξαίρεση αυτή πάρα πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες με τις παρούσες διατάξεις δεν μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ.