Skip to main content

zleep: Οι μαξιλαροθήκες από τη Θεσσαλονίκη που γέννησε η καραντίνα

Η 28χρονη Δήμητρα Ηλιάδου δημιούργησε μαζί με τη μητέρα της το brand zleep, που συνδυάζει τον ύπνο (sleep) με το… ροχαλητό zzzzz, για όνειρα γλυκά

Αγαπά τον ύπνο και το μαξιλάρι της. Μέσα στην καραντίνα οι σχέσεις της και με τα δύο έγιναν πιο στενές και κάπως έτσι συνέλαβε την ιδέα να δημιουργήσει μια επιχείρηση με χειροποίητες μαξιλαροθήκες. Επιστρατεύοντας τη μητέρα της, που έχει μακρά πείρα στη ραπτική, αλλά και τη δική της νεανική ζωντάνια, η 28χρονη Θεσσαλονικιά videographer-graphic designer Δήμητρα Ηλιάδου έφερε στην αγορά το brand zleep, με ένα παιχνιδιάρικο όνομα που συνδυάζει τον ύπνο (sleep) με το… ροχαλητό, που συνήθως απεικονίζεται ως zzzzzz.



Οι μαξιλαροθήκες της, που έγιναν από την πρώτη στιγμή sold out, είναι φτιαγμένες με… αγάπη, όπως λέει η Δήμητρα Ηλιάδου στη Voria.gr, χαρούμενες, πολύχρωμες και 100% βαμβακερές, ώστε όποιος τις αγγίζει να θέλει αμέσως να ακουμπήσει το πρόσωπό του στο μαξιλάρι. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η Δήμητρα Ηλιάδου και η μητέρα της έδωσαν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη έμφαση στις αισθήσεις που συνοδεύουν το προϊόν, η eco friendly συσκευασία του είναι ποτισμένη με άρωμα, ώστε μόλις κανείς την ανοίξει να νιώσει… άνοιξη και καλοκαίρι μαζί. Ρομαντικές, καλοκαιρινές, vintage, με περίεργα ονόματα όπως Greek Yogurt (ελληνικό γιαούρτι), Double Trouble (Διπλός μπελάς), Romance, Safari και Knossos, συνδυάζουν περισσότερα από δύο σεντονόπανα έκαστη, δημιουργώντας διαφορετικά μοτίβα, που συνήθως δεν επαναλαμβάνονται.   



Εντός του επόμενου διαστήματος θα είναι έτοιμο και το e-shop του zleep, που έχει στρέψει ήδη το βλέμμα του στο εξωτερικό, ενώ η Δήμητρα Ηλιάδου ενδιαφέρεται να τοποθετήσει τις μαξιλαροθήκες στα νησιά, αλλά και στον τουριστικό κλάδο. Ήδη μάλιστα την έχουν προσεγγίσει κάποια ξενοδοχεία.



Στόχος της είναι με τις μαξιλαροθήκες zleep να εξασφαλίζει όνειρα γλυκά και στο τέλος να γίνουν όλοι… zleepers, όπως λέει. Άλλωστε, το μότο της zleep είναι «Are you ready for the best zleep ever;» (είστε έτοιμοι για τον καλύτερο zleep (z+sleep ύπνο;). «Η ευχή μου είναι ο καθένας που θα πάρει μια μαξιλαροθήκη μας να ευχαριστηθεί τον ύπνο του» λέει στη Voria.gr η Δήμητρα Ηλιάδου, που έχοντας σπουδάσει και φυσικοθεραπεία γνωρίζει καλά τις ανάγκες του σώματος.

Η καραντίνα και ο ύπνος

Όλα ξεκίνησαν μέσα στην καραντίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ώρες ύπνου αυξήθηκαν για την Δήμητρα Ηλιάδου. Θέλοντας λοιπόν να χρωματίσει αυτές τις ώρες, σκέφτηκε να δημιουργήσει πολύχρωμες μαξιλαροθήκες, με διαφορετικά σχέδια και με μια fun διάθεση, που θα έφτιαχνε το κέφι στον αγχωμένο, εξαιτίας του κορωνοϊού, κόσμο. Αφού έκανε μια έρευνα αγοράς, διαπιστώνοντας πως τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, τηλεφώνησε στη μητέρα της Μαρία και της πρότεινε… συνεργασία. Τα πρώτα υφάσματα παραγγέλθηκαν μέσα στην καραντίνα και μητέρα και κόρη πήραν… φωτιά. Αρχικά η Δήμητρα Ηλιάδου ανέβασε κάποιες μαξιλαροθήκες στο instagram και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που η ίδια δεν το πίστευε. «Οι πρώτες 70 μαξιλαροθήκες έφυγαν χωρίς να το καταλάβω. Η δεύτερη φουρνιά έγινε επίσης sold out και συνεχίζουμε ακάθεκτες» λέει.



Παράλληλα όμως με την επιχειρηματική προσέγγιση η 28χρονη άρχισε να μαθαίνει και το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς, ξεκινώντας με το κόψιμο των υφασμάτων, ώστε να βοηθά τη μητέρα της, ενώ θέλει να αρχίσει να ράβει και η ίδια.



«Στην προσωπική μου ζωή έδινα πάντα μεγάλη σημασία στις μαξιλαροθήκες. Ήθελα σχέδια στα μαξιλάρια μου –κοιμάμαι με… τέσσερα- που να μου προσφέρουν ηρεμία» λέει η Δήμητρα Ηλιάδου, που τώρα μπορεί να βρίσκει με ευκολία αυτό που χρειάζεται για έναν καλύτερο ύπνο.

Φωτογραφίες: Νικολέτα Σαββάκη, Σάκης Καρακασίδης