Skip to main content

Ζωγραφιές μαθητών κοσμούν από σήμερα στάσεις του ΟΑΣΘ στον δήμο Παύλου Μελά

Μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου Παύλου Μελά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν πανέμορφα έργα για την επέτειο της Επανάστασης.

Με στιγμές από την Επανάσταση του 1821, τις οποίες φιλοτέχνησαν τα χέρια και η φαντασία των μαθητών των δημοτικών σχολείων του δήμου Παύλου Μελά, θα κοσμούνται από σήμερα οι στάσεις του ΟΑΣΘ.

Ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά απηύθυνε πρόσκληση στους μικρούς μαθητές με σκοπό να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές με θέμα τον ξεσηκωμό των Ελλήνων. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν κάποια ξεχωριστά και πανέμορφα έργα κι έτσι από σήμερα επιβάτες και περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτήν την πρωτότυπη έκθεση... δρόμου με σημείο αναφοράς τη σημαντικότερη ώρα του έθνους μας στη νεότερη ιστορία.



Εμβληματικές προσωπικότητες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα, αλλά και ιστορικές στιγμές όπως «Η Έξοδος του Μεσολογγίου», «Ο Χορός του Ζαλόγγου» και «Η Μάχη στα Δερβενάκια» αποτέλεσαν το αντικείμενο έμπνευσης των επίδοξων ζωγράφων. Τα 101 συνολικά έργα συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Παιδείας, εκτυπώθηκαν και τοποθετήθηκαν σε κεντρικές στάσεις του ΟΑΣΘ και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Παύλου Μελά.