Skip to main content

Ζωγράφισαν γκραφίτι στο ΑΠΘ και έγραψαν «Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης» (φωτο+video)

Φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ζωγράφισαν ένα γκραφίτι με το σήμα του πανεπιστημίου και σημείωσαν σκωπτικά «Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης».

Με γκραφίτι στην είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέλεξαν φοιτητές να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική παρουσία στον χώρο του ιδρύματος.

Στον απόηχο της παρουσίας δυνάμεων τω ΜΑΤ αλλά και των επεισοδίων που ξέσπασαν την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εργασιών στην πρώην κατάληψη «Στέκι του Βιολογικού», φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ζωγράφισαν ένα γκραφίτι με το σήμα του πανεπιστημίου και σημείωσαν σκωπτικά «Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης».

Άλλωστε, όπως σημειώνουν φοιτητές σε ανάρτησή τους, «κάθε φορά που η αστυνομία θα βρίσκεται στον χώρο, άλλο ένα γκραφίτι θα φιλοτεχνείται που θα εκφράζει την έντονη αντίδρασή τους στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του κάμπους».

Το γκραφίτι έχει τα χρώματα αλλά και τη γραμματοσειρά του εμβλήματος του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Μάλιστα αντικατέστησαν τον Άγιο Δημήτριο, που βρίσκεται στο έμβλημα του ΑΠΘ, με έναν αστυνομικό.

Βίντεο με drone για το γκράφιτι ανήρτησε και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης: