Skip to main content

Ζωή από τη στάχτη: Θεσσαλονικείς φύτεψαν συμβολικά ελιές στα καμένα της Εύβοιας

Θεσσαλονικείς εθελοντές παρέδωσαν στους πυρόπληκτους της Εύβοιας είδη πρώτης ανάγκης - Φύτεψαν δύο ελιές στέλνοντας μήνυμα αναγέννησης

«Η ζωή μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες, μετά από μία μεγάλη καταστροφή πρέπει να ακολουθήσει η αναγέννηση».

Αυτό σκέφτηκαν τρεις Θεσσαλονικείς από την Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού που φύτεψαν συμβολικά ελιές στις καμένες περιοχές της Εύβοιας, όπου παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και αλλά αντικείμενα στους πυρόπληκτους,

Οι εθελοντές παρέδωσαν στον πάτερ Ιωάννη στην Ιστιαία ένα γεμάτο φορτηγάκι με είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διανεμηθούν στους πληγέντες.

Τα πράγματα συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.



«Ο κόσμος, παρά τη μεγάλη ανταπόκριση, ορισμένες φορές είναι επιφυλακτικός για να προσφέρει βοήθεια, γιατί δεν ξέρει έαν όντως φτάσουν τα πράγματα τα οποία στέλνει. Εμείς τα πάμε συστημένα, όπως αυτή τη φορά στον πάτερ Ιωάννη. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για μην υπάρχει αυτή επιφυλακτικότητα, για αυτό τα πράγματα που μαζεύουμε συνοδεύονται και παραδίδονται σε ανθρώπους με τους οποίους υπάρχει διαπροσωπική επαφή», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού Κυριάκος Σαμαράς.

Φύτεψαν συμβολικά δύο ελιές στις καμένες περιοχές της Εύβοιας

Οι Θεσσαλονικείς εθελοντές φύτεψαν δύο ελιές στο χωριό στο Πευκί της Εύβοιας, που σώθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές την τελευταία στιγμή, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται και πως επιβάλλεται να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας.

«Εμείς θα πάμε εκεί και μετά θα φύγουμε, έτσι γίνεται πάντα στις καταστροφές. Ο κόσμος μένει πίσω και θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του, αυτό είναι το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε», τονίζει στη Voria.gr ο κ. Σαμαράς και προσθέτει, απευθυνόμενος, όπως τονίζει, στους υπευθύνους που διαχειρίστηκαν τη φωτιά, ότι «πρέπει η γη να είναι καλή για να βγει ένα υγιές δέντρο. Έαν αυτό που θα φυτέψεις είναι καλό θα βγει υγιές».