Skip to main content

Ήττα από ΜΠΑΤΕ και αποκλεισμός για τον κακό ΠΑΟΚ της Ευρώπης (video)

Οι Λευκορώσοι σκόραραν τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» άργησε να επανέλθει και μοιραία μένει τελευταίος στον όμιλο με μόλις 3 βαθμούς.

Ντροπιαστική ήττα με 1-3 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, κλείνοντας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν.

Οι Λευκορώσοι άνοιξαν το σκορ στο 18' καθώς έπειτα από επίθεση και σέντρα του Στάσεβιτς από τα αριστερά, ο Σκάβις μέσα στην περιοχή με το στήθος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 0-1.

Στο 42' το συγκρότημα του Αλεξέι Μπάγκα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή Στάσεβιτς από τον Μάτος και ο Σιγκνιέβιτς νίκησε τον Πασχαλάκη από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το 0-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξανά πριν να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο όταν στο 45' + 1' ο Σιγκνιέβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη κάνοντας το 0-3.

Το μόνο που κατάφερε να πετύχει ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στο 59' όταν ο Ζαμπά έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά αποφεύγοντας τον αντίπαλό του και έβγαλε παράλληλη μπαλιά προς τον Πρίγιοβιτς ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Πέλκας (Ακπόμ 55'), Κρέσπο, Λημνιός (Ουάρντα 46'), Βιεϊρίνια (Τόσκα 46'), Κάνιας, Λέο Ζαμπά.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Μπάγκα): Σχρεμπίτσκι, Φιλίποβιτς, Ντραγκούν (Γιαμπλόνσκι 87'), Ίβανιτς, Σιγκνιέβιτς, Σκάβις (Γκορντέϊτσουκ 82'), Ρίος, Στάσεβιτς, Βολκόφ, Μπάγκα, Πολιάκοφ.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα

 

Θυμηθείτε παρακάτω το live του μεγάλου αγώνα

Τέλος αγώνα, ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-3

-90': Τέσσερα λεπτά θα είναι ο επιπρόσθετος χρόνος.

-87': Δεύτερη αλλαγή για τη ΜΠΑΤΕ με τον Γιαμπλόνσκι να περνά στη θέση του Ντραγκούν.

-82': Πρώτη αλλαγή για τη ΜΠΑΤΕ με τον Γκορντέϊτσουκ να περνά στη θέση του Σκάβις.

-77': Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μάτος να σουτάρει και τον Σχερμπίτσκι να πέφτει στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ.

-72': Δέχεται κίτρινη κάρτα για τη ΜΠΑΤΕ ο Ρίος καθώς μάρκαρε σκληρά τον Ακπόμ.

-70': Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Σέντρα από τα δεξιά και κεφαλιά του Άκπομ με τον Σχερμπίτσκι να διώχνει σε κόρνερ.

-65': Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Βαρέλα να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας.

-61': Μένουν με 10 παίκτες οι Λευκορώσοι καθώς ο Σιγκνιέβιτς χτύπησε εκτός φάσης τον Κρέσπο και αντίκρισε κόκκινη κάρτα.

-60': Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Άκπομ από τα αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ και έδιωξε σωτήρια ο Σχερμπίτσκι.

-59': Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζαμπά έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά αποφεύγοντας τον αντίπαλό του και έβγαλε παράλληλη μπαλιά προς τον Πρίγιοβιτς ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-3.

-56': Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ με τον Ακπόμ να περνά στη θέση του Πέλκα.

-46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στην παγωμένη -κυριολεκτικά και μεταφορικά- Τούμπα. Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, στις θέσεις των Βιεϊρίνια - Λημνιού, οι Τόσκα - Ουάρντα.

Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-3. Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής με τους Λευκορώσους να διασύρουν τον Δικέφαλο έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Σιγκνιέβιτς-Στάσεβιτς και να παίρνουν πανηγυρικά αυτή τη στιγμή, την πρόκριση για τους ''32'' του Εuropa League.

-45' + 1': Γκολ για την ΜΠΑΤΕ. Ο Σιγκνιέβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη κάνοντας το 0-3.

-42': Γκολ για τη ΜΠΑΤΕ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιγκνιέβιτς. Συγκεκριμένα, ο Μάτος ανέτρεψε τον Στάσεβιτς μέσα στην περιοχή και ο Γερμανος διαιτητής Τομπίας Βελτς έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα με τον Σιγκνιέβιτς να νικά τον Πασχαλάκη διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

-40': Επιτέλους ευκαιρία για τον Δικέφαλο με τον Βιεϊρίνια να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή και με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σχερμπίτσκι.

-39': Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Ντραγκούν να εξαπολύει σουτ οβίδα και τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

-35': Παραμένει το 0-1 στην Τούμπα ενώ στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, Βίντι και Τσέλσι είναι ισόπαλες με 1-1. Οι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ στο 30' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν ενώ στο 32' οι Ούγγροι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Αμπάντου. Έτσι πως έχουν τα αποτελέσματα, η ΜΠΑΤΕ παίρνει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ.

-30': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τους Λευκορώσους με τον Στάσεβιτς από θέση βολής να καταφέρνει να αστοχήσει σουτάροντας δυνατά κα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη!

-26': Δέχεται κίτρινη κάρτα για λογαριασμό της ΜΠΑΤΕ ο Μπάγκα που μάρκαρε αντικανονικά τον Μαουρίσιο.

-18': Γκολ για τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι Λευκορώσοι επιτέθηκαν από αριστερά και έπειτα από σέντρα του Στάσεβιτς, ο Σκάβις μέσα στην περιοχή έσπρωξε τη μπάλα με το στήθος  στα δίχτυα του Πασχαλάκη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

-16': Πρώτη ευκαιρια για τη ΜΠΑΤΕ στην αναμέτρηση, ο Ίβανιτς έκανε ωραία κίνηση και σούταρε ανενόχλητος αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

-9': Νέα ευκαιρία για τον Δικέφαλο, ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βαρέλα ανενόχλητος έπιασε κεφαλιά με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Σχερμπίτσκι.

-2': Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, εξαιρετική μπαλιά του Πρίγιοβιτς με τον Πέλκα που έγινε αποδέκτης της στα δεξιά μέσα στην περιοχή,  να πλασάρει τον Σχρεμπίτσκι και τον Λευκορώσο πορτιέρε να αποκρούει σε κόρνερ.

-1': Και ο μεγάλος αγώνας μόλις ξεκίνησε!

O «Δικέφαλος» χρειάζεται μόνο νίκη επί της πρωταθλήτριας Λευκορωσίας και ταυτόχρονα νίκη της Τσέλσι επί της Βίντι στη Βουδαπέστη για να περάσει στους «32» της δεύτερης τη τάξει διασυλογικής διοργάνωσης σε τριπλή ισοβαθμία. Δείτε εδώ με ποιες ομάδες θα μπορούσε το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου να διασταυρωθεί στα νοκ άουτ

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου

1) Τσέλσι 15 (10-1)
2) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 6 (6-8)
3) Βίντι 6 (3-5)
4) ΠΑΟΚ 3 (4-9)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Πέλκας, Κρέσπο, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Λέο Ζαμπά.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Μπάγκα): Σχερμπίτσκι, Φιλίποβιτς, Ίβανιτς, Σιγκνιέβιτς, Σκάβις, Ρίος, Στάσεβιτς, Βολκόφ, Μπάγκα, Πολιάκοφ.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας όπου μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ εναντίον της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.