Skip to main content

Ζωντανοί κάηκαν 13 εργάτες σε εργοστάσιο στην Ινδία (video)

Από την πυρκαγιά οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, οι πυροσβέστες διέσωσαν άλλους δεκαέξι ενώ όλοι τους φέρουν εγκαύματα.

Τουλάχιστον 13 εργάτες κάηκαν ζωντανοί ενώ κοιμόντουσαν σε εργοστάσιο επεξεργασίας δερμάτων στα περίχωρα του Νέου Δελχί, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα στο ραφείο του εργοστασίου, την ώρα που οι εργάτες κοιμόντουσαν στον επάνω όροφο του κτιρίου.

Στην πυρκαγιά οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ οι πυροσβέστες διέσωσαν άλλους 16. Όλοι φέρουν εγκαύματα.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η φωτιά συνδέεται με κάποιο βραχυκύκλωμα, όμως ακόμα το ερευνάμε», είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Γκαζίαμπαντ, Ντίπακ Κούμαρ. Ωστόσο, μεταξύ άλλων ερευνάται αν το εργοστάσιο λειτουργούσε νόμιμα.

«Όλοι συνεργαστήκαμε για να σώσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Κάτοικοι της περιοχής, αστυνομικοί, πυροσβέστες, τραυματιοφορείς», ανακοινώθηκε.

Το εργοστάσιο, ένα τριώροφο κτίριο, βρίσκεται βρίσκεται σε ένα στενό σοκάκι, γεμάτο με παρόμοια κτίσματα, στη γειτονιά Σαχιμπαμπάντ, λίγο έξω από το Νέο Δελχί.