Skip to main content

Ζωολογικός Κήπος: Το φλοιοφάγο έντομο κατέστρεψε τα δέντρα-Κόπηκαν πάνω από 240

Αυτή την περίοδο ο Ζωολογικός Κήπος παραμένει κλειστός για τους επισκέπτες. Θα ξανά λειτουργήσει όταν κοπούν τα άρρωστα δέντρα

Περίπου 240 δέντρα έχει κοπεί μέχρι στιγμής στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης καθώς είχαν προσβληθεί από την ασθένεια του φλοιοφάγου εντόμου.

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης εδώ και πάρα πολύ καιρό άρχισαν την υλοτόμηση των άρρωστων πεύκων, τα οποία ήταν επικίνδυνα καθώς έπεφταν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης πρόκειται να κοπούν και πολλά άλλα δέντρα που βρίσκονται εντός του Ζωολογικού Κήπου.

«Όλα τα δέντρα θα κοπούν καθώς είναι προσβεβλημένα. Τη στιγμή που το φλοιοφάγο έντομο προσβάλει ένα δέντρο, η μοναδική γιατρειά είναι να κοπεί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», τονίζει ο κ. Δημητριάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να κοπούν δεκάδες άλλα δέντρα που είναι τόσο εντός του Κήπου όσο και πέριξ αυτού.

Η υλοτόμηση των δέντρων είχε ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του 2019, καθώς η ασθένεια του φλοιοφάγου μετά το Σέιχ Σου, είχε χτυπήσει και όσα βρίσκονταν στο Ζωολογικό Κήπο.

Αυτή την περίοδο ο Ζωολογικός Κήπος, ο οποίος είχε ανακαινιστεί στα τέλη του 2020 με τον καταρράκτη να κλέβει τις εντυπώσεις, παραμένει κλειστός για τους επισκέπτες.

«Δεν είναι επισκέψιμος ο Ζωολογικός Κήπος, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας. Θα μπορέσουμε να τον ξανά λειτουργήσουμε άμεσα μόλις κοπούν όλα τα δέντρα», επισημαίνει.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προαναγγέλλει ότι από τον Νοέμβριο πρόκειται να γίνουν νέες φυτεύσεις με πλατύφυλλα και λίγα πεύκα. «Το έδαφος μας μπορεί να σηκώσει τη φύτευση πλατύφυλλων», σημειώνει ο κ. Δημητριάδης. Παράλληλα, συνεργεία του δήμου προχωρούν όλο αυτό το διάστημα που παραμένει κλειστός σε εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες και σε διάφορα άλλα σημεία του Ζωολογικού Κήπου.