Skip to main content

Ζόρικη η κλήρωση του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League (video)

Ο «Δικέφαλος» θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Νεπτούνας, Μπεσικτάς, Μπρίντιζι, Ντιζόν, Σαραγόσα και δύο ομάδες από τα προκριματικά.

Δύσκολο αναμένεται το έργο των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστερίου στο επόμενο Basketball Champions League καθώς η σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στη Γενεύη έφερε τις τρεις ελληνικές ομάδες σε ιδιαίτερα απαιτητικούς ομίλους.

Οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν με τις Νεπτούνας (Λιθουανία), Μπεσικτάς (Τουρκία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Ντιζόν (Γαλλία), Σαραγόσα (Ισπανία) και δύο ομάδες από τα προκριματικά, μία εκ των Ίντερ Μπρατισλάβας ή Φρίμπουργκ ή Βόννης και μία εκ των Φάλκο ή Οραντέα ή Βέντσπιλς.

Η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει ξανά τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), την Μπάνβιτ (Τουρκία), τη Ράστα Βέχτα (Γερμανία), την Ορτέζ (Γαλλία), την Άνβιλ (Πολωνία) και δύο ομάδες από τα προκριματικά, μία εκ των Κάπφενμπεργκ ή Κίεβ ή Μπούργος και μία εκ των Σοντερτάλιε ή Μπάλκαν ή Αντβέρπ.

Τέλος οι «Πρίγκηπες της Δυτικής Όχθης», που επιστρέφουν στην Ευρώπη, θα βρουν στο δρόμο τους την Μπάμπεργκ (Γερμανία), την Τενερίφη (Ισπανία), τη Νίμπουρκ (Τσεχία), τη Ρίγα (Λετονία), την Γκαζιαντέπ (Τουρκία) και δύο ομάδες από τα προκριματικά, μία εκ των Πρίστινα ή Λέγκια ή Νίζνι και μία εκ των Μπενφίκα ή Χρόνινχεν ή Μόρναρ Μπαρ.

Υπενθυμίζεται πως η κανονική περίοδος του Basketball Champions League αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Οστάνδη (Βέλγιο), (Σάσαρι (Ιταλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Μανρέσα (Ισπανία), Χολόν (Ισραήλ), Ομάδα από προκριματικά (Κάρχου ή Τσμόκι Μινσκ ή Τόρουν), Ομάδα από προκριματικά (Κεραυνός ή Μπάκεν Μπέαρς-Λιετκαμπέλις)

2ος όμιλος: ΑΕΚ (Ελλάδα), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μπάνβιτ (Τουρκία), Ράστα Βέχτα (Γερμανία), Ορτέζ (Γαλλία), Άνβιλ (Πολωνία), Ομάδα από προκριματικά (Κάπφενμπεργκ ή Κίεβ ή Μπούργος), Ομάδα από προκριματικά (Σοντερτάλιε ή Μπάλκαν ή Αντβέρπ)

3ος όμιλος: Περιστέρι (Ελλάδα), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Τενερίφη (Ισπανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Ρίγα (Λετονία), Γκαζιαντέπ (Τουρκία), Ομάδα από προκριματικά (Πρίστινα ή Λέγκια ή Νίζνι), Ομάδα από προκριματικά (Μπενφίκα ή Χρόνινχεν ή Μόρναρ Μπαρ)

4ος όμιλος: ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Νεπτούνας (Λιθουανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Ντιζόν (Γαλλία), Σαραγόσα (Ισπανία), Ομάδα από προκριματικά (Ίντερ Μπρατισλάβας ή Φρίμπουργκ ή Βόννη), Ομάδα από προκριματικά (Φάλκο ή Οραντέα ή Βέντσπιλς)

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες προκρίνονται στους «16». Οι δύο φάσεις των νοκ άουτ («16» και «8») δεν θα κρίνονται πλέον σε δύο ματς σε συνολική διαφορά πόντων, αλλά σε playoffs που θα κρίνονται στις δύο νίκες, με την ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας να φιλοξενεί το τρίτο ματς. Το Final Four θα ανατεθεί σε μια από τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στην τελική τετράδα.