Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΖΟΡΠΙΔΗΣ: ΜΕ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ 65%, ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης τονίζει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εξακολουθούν να μάχονται για να επιβιώσουν

«Σήμερα 21 Αυγούστου, όπως και στις 21 Ιουλίου ή στις 21 Σεπτεμβρίου η αγορά στενάζει, στέναζε και θα στενάζει από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα» σχολιάζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Ζορπίδης αναφορικά με τη λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος στήριξης.

«Αύριο, όπως και χτες ο κόσμος της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα εξακολουθεί να μάχεται για να επιβιώσει, αφού, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, αποδίδει το 60-65% του εισοδήματος του στο κράτος, για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές» τονίζει ο κ. Ζορπίδης υποστηρίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν αφήνει αρκετό χρήμα στην αγορά ώστε να κινηθεί. «Αυτή είναι η αλήθεια και δεν εξωραΐζεται από επικοινωνιακά τρικ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι λοιπόν άνευ σημασίας εάν ζούμε αυτήν την πικρή αλήθεια κάτω από Μνημόνια ή χωρίς αυτά» προσθέτει και καταλήγει: «Η κυβέρνηση, εάν θέλει να αλλάξει κάτι θα πρέπει να σταματήσει την προκλητική εύνοια προς το Δημόσιο Τομέα, τα κονδύλια για τη λειτουργία του οποίου κάθε χρόνο αυξάνονται και να μειώσει τους φόρους των ΜΜΕ και των πολιτών. Μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να έληξε αλλά το πνεύμα του Μνημονίου είναι εδώ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ