Skip to main content

Ζορπίδης: Εγκαινιάζονται σταθμοί του μετρό, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη

«Ελπίζω να φτάσει σύντομα και η σειρά τον Θεσσαλονικέων να πανηγυρίσουν για την έναρξη λειτουργίας του μετρό», τόνισε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Επιφυλακτικό για τον χρόνο παράδοσης του Μετρό και την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2023 δηλώνει με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Οι κάτοικοι των Αθηνών και του Πειραιά δικαίως αισθάνονται ικανοποίηση καθώς μια επέκταση που ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία, αυτή του μετρό, έλαβε "σάρκα και οστά" με τους τρείς νέους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο που εγκαινιάστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία», σημειώνει το ΕΕΘ.

Μπορεί, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, η ευθύνη για τις μεγάλες καθυστερήσεις να μοιράζεται «ωστόσο, δικαιούμαστε μετά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις στην ημερομηνία λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης να είμαστε επιφυλακτικοί και για την εξαγγελία της σημερινής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, πως το έργο θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2023», επισημαίνει.

Με αφορμή αυτές τις επιφυλάξεις ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι «εγκαινιάζονται νέοι σταθμοί του μετρό, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να φτάσει σύντομα και η σειρά τον Θεσσαλονικέων να πανηγυρίσουν για την έναρξη λειτουργίας του μετρό. Ωστόσο, μέχρι εκείνη τη στιγμή μετράμε πληγές».