Skip to main content

Ζορπίδης: Παραδοχή κομματικής αγκύλωσης από τον Χουλιαράκη

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ χαρακτήρισε τραγικό το ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει πως αν στηριχθεί στη μεσαία τάξη θα δημιουργήσει πλούτο.

Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της άσκησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χουλιαράκη στη Βουλή. 

«Χτες ο κ. Χουλιαράκης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του έκανε μία άδικη και σκληρή επίθεση στην τσέπη της μεσαίας τάξης της χώρας μας. Ο κ. Χουλιαράκης, όπως δυστυχώς και άλλα μέλη της σημερινής Κυβέρνησης ζούνε με εμμονές και ψευδαισθήσεις, αγκυλωμένοι στα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν ως εκπρόσωποι αριστερών συλλογικοτήτων στα φοιτητικά αμφιθέατρα. Η Εθνική Οικονομία αυτό δεν το αντέχει» τόνισε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Υπογράμμισε μάλιστα πως είναι εξοργιστικό να διαπιστώνει κανείς ότι υπουργοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες ενός λαού κινούνται, όχι βάσει των συνθηκών, αλλά βάσει των κομματικών εμμονών τους.

«Είναι τραγικό μία ολόκληρη Κυβέρνηση να αδυνατεί, λόγω των αριστερών αγκυλώσεων, να καταλάβει ότι η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτοί που, εάν στηριχθούν θα δημιουργήσουν πλούτο, αυτοί που θα αυξήσουν την εθνική παραγωγή και θα φτιάξουν θέσεις εργασίας. Ας ελπίσουμε ότι τώρα που το παραδέχτηκαν θα μπουν στο δρόμο της λογικής» σημείωσε τέλος ο κ. Ζορπίδης.