Skip to main content

Ζορπίδης σε Μητσοτάκη: Μέτρα τώρα, απειλούνται χιλιάδες επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ εκτίμησε πως μια σειρά από τομείς επιχειρηματικότητας θα πληγούν βάναυσα, με πρώτη την εστίαση ζητώντας άμεση οικονομική ενίσχυση.

Έκκληση στην κυβέρνηση και ειδικότερα τον πρωθυπουργό για ενίσχυση του επιχειρείν, καθώς η «οικονομική επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων απειλείται» απευθύνει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η δήλωση Ζορπίδη:

«Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε προς νέα περιοριστικά μέτρα, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων. Μέτρα που όμως θα έχουν βαρύτατες επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα.

Μία σειρά από τομείς επιχειρηματικότητας θα πληγούν βάναυσα, με πρώτη την εστίαση, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες σε μέγεθος επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και τον τουρισμό, που περιλαμβάνει δεκάδες επαγγελματικούς κλάδους.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τον Πρωθυπουργό μαζί με τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων να προβεί ταυτόχρονα και σε ανακοινώσεις μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων. Αυτά μπορούν και πρέπει να αφορούν το πάγωμα της καταβολής κάθε είδους οφειλής προς το Δημόσιο, όπως είναι οι δόσεις για ρυθμίσεις σε Εφορία, Τελωνεία και Ασφαλιστικά Ταμεία, η αναστολή του ΕΝΦΙΑ και των δόσεων ΦΠΑ όπως και των ενοικίων των επαγγελματικών ακινήτων, με παράλληλη ενίσχυση των ιδιοκτητών, ενώ θα πρέπει να αυξηθεί και η αποζημίωση της αναστολής σύμβασης όπως και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Κανείς δεν μπορεί να πληρώνει όταν δεν εισπράττει.

Απευθύνω έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει μέτρα τώρα πριν να είναι αργά. Η οικονομική επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων απειλείται».