Skip to main content

Ζορπίδης: Θετικές οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - Ζήτησε πιο τολμηρά μέτρα

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ δήλωσε ικανοποιημένος με τις εξαγγελίες ωστόσο επισήμανε πως θα μπορούσαν να υπάρξουν πιο τολμηρά μέτρα για επιχειρήσεις.

«Συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που έβαλε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του εμάς τους ανθρώπους της αγοράς», σχολίασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Δήλωσε ωστόσο πως το Επιμελήτηριο περίμενε πιο τομληρά μέτρα για την στήριξη των επιχείρησεων.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Αναμφισβήτητα κάθε μείωση οποιουδήποτε φόρου ή εισφοράς είναι μία θετική εξέλιξη. Όπως και εξαιρετικά θετικό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για την αγορά, τους παραγωγικούς φορείς αλλά και την Ελληνική Οικονομία είναι το γεγονός ότι σήμερα και χθες ακούσαμε επιτέλους έναν Έλληνα πρωθυπουργό που ανακοίνωσε ευεργετικά μέτρα, τα οποία δεν αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους!

Συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που έβαλε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του εμάς τους ανθρώπους της Αγοράς!

Παράλληλα, δεν μπορώ όμως να μην σημειώσω ότι περιμέναμε περισσότερο τολμηρά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι ακούγαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστολή στην προκαταβολή φόρου και για το 2021, κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος».