Skip to main content

Ζορπίδης: Ζούμε έναν παραλογισμό, πάμε από το κακό στο χειρότερο

Κάθε χρόνο οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, στην τελετή κοπής πίτας του Επιμελητηρίου

Ζούμε έναν παραλογισμό, η κατάσταση των επαγγελματιών πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου.

"Κάθε χρόνο καλούμε σε αυτήν την εκδήλωση πολιτικούς και ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Εδώ και 13 χρόνια που είμαι πρόεδρος του ΕΕΘ βλέπω ότι τα λόγια τους λίγο μοιάζουν με την πολιτική που ακολουθούν μετά ως κυβερνήσεις. Εμείς είμαστε άνθρωποι της αγοράς, δεν θέλουμε λόγια, αλλά προτιμούμε τις πράξεις. Για αυτό φέτος καλέσαμε τον Μαργαρίτη Σχοινά, ένα γνήσιο τέκνο της Θεσσαλονίκης, που μεγαλουργεί ως Μακεδόνας στο εξωτερικό, ώστε να ακούσουμε επιτέλους αλήθειες.

Ο κ. Ζορπίδης επανέλαβε τα αιτήματα των επαγγελματιών για μείωση φορολογίας, δημιουργία ενός καλύτερου επιχειρηματικού κλίματος και ενός πιο φιλικού κράτους στους επιχειρηματίες. "Βάσει στοιχείων του ΟΟΣΑ είμαστε πρωταθλητές στους φόρους και θα παραμείνουμε και το 2019. Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την αγορά και την οικονομία", τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κ. Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Αρβανιτίδης, Αντώνης Γρέγος, Θεόδωρος Καραογλου, Σάββας Αναστασιαδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μάκης Κυριζίδης, Νίκος Ταχιάος, Καλυψώ Γούλα και Παναγιώτης Ψωμιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης, αντίστοιχα.