Skip to main content

Ζορπίδης:Κανείς επαγγελματίας δεν θέλει άλλη χώρα να λέγεται Μακεδονία

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ θα συμμετέχει στο αυριανό συλλαλητήριο - Υποστήριξε πως μια λύση στο Σκοπιανό θα βοηθούσε τους επαγγελματίες της πόλης.

Θετικά υποστήριξε ότι θα λειτουργήσει η λύση του Σκοπιανού για τους επαγγελματίες της πόλης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο ίδιος θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει αύριο αλλά, όπως είπε, δεν μπορεί να καλέσει και τους άλλους επαγγελματίες να πράξουν το ίδιο.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους επαγγελματίες - γιατί εκπροσωπούμε τον επαγγελματικό χώρο- να κατέβουν ή να μην κατέβουν να διαδηλώσουν και κυρίως όταν πρόκειται για εθνικά θέματα. Από εκει και πέρα κανένας επαγγελματίας δεν θα ήθελε μία άλλη χώρα να έχει το όνομα Μακεδονία. Αυτό ωστόσο θα το αποφασίσουν άλλοι. Θα το αποφασίσει η κυβέρνηση την οποία στηρίζουμε και ευχόμαστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Voria.gr.

Αναφορικά για τη λύση του ζητήματος, τόνισε τέλος ότι όταν υπάρχει μια φιλική σχέση με τις γύρω χώρες, είναι θετικά τα αποτελέσματα τα οποία λαμβάνουν οι επαγγελματίες από την εργασία τους.