Skip to main content

Ζουέλα: Καλός ο Σοάρες, από τον ΠΑΟΚ δεν περνάνε απλοί παίκτες

«Είναι ένα καλό βήμα για τον Σοάρες, αλλά η αρχή είναι πάντα δύσκολη, πρέπει να προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο παλαίμαχος αμυντικός.

Για την διαφαινόμενη μετεγγραφή του Ροντρίγκο Σοάρες στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Φρανκ Ζουέλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος Αγκολέζος παίκτης του «Δικεφάλου»:

Για τη συνεργασία που έχει με την Σπόρτιγκ: «Έχω συμβόλαιο, το οποίο τελειώνει φέτος το καλοκαίρι. Έχω πει ότι δεν θέλω να ανανεώσω. Φτάνει η εκπαίδευση και είμαι έτοιμος να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Δεν μπορώ να είμαι σ' έναν τομέα που δεν ξέρω. Γι' αυτό επέλεξα την Σπόρτιγκ, για να εξελιχθώ στο ποδόσφαιρο».

Για τον Σοάρες: «Δεν τον ξέρω προσωπικά. Η Πορτογαλία είναι μία χώρα που εκπαιδεύει σωστά τους ποδοσφαιριστές. Είναι χώρα του ποδοσφαίρου. Βραζιλιάνοι, Πορτογάλοι και Αργεντίνοι βγαίνουν από εκεί. Ο ποδοσφαιριστής θα φανεί εδώ στην Τούμπα. Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο μιλάνε όλοι την ίδια γλώσσα. Έχει να κάνει με την παιδεία τους και όχι με το ταλέντο. Το ταλέντο το δουλεύεις. Αν δεν το δουλεύεις σωστά, δεν μετράει. Εγώ δεν πήγα τυχαία στην Σπόρτινγκ».

Για το αν είναι διαφορετικό το πορτογαλικό με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Καμία σχέση. Αρχηγός στον ΠΑΟΚ είναι ο Βιερίνια, είχε τον Σάντος, που πήρε το μεγαλύτερο τρόπαιο στην Πορτογαλία. Από τον ΠΑΟΚ δεν περνάνε απλοί ποδοσφαιριστές και προσωπικότητες. Ο Σοάρες θα πρέπει ν' αντέξει και να προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την Άβες: «Η Άβες είναι μία μικρή ομάδα, που έγραψε ιστορία όταν κατέκτησε πέρυσι τον τελικό κυπέλλου. Μετά έφυγε ο πρόεδρος, που ήταν φίλος μου, και γι' αυτό έκανε μία πορεία σταθερή, παρ' ότι δυσκολεύτηκε στο τέλος. Είναι μία μικρή πόλη, που δεν έχει πίεση, η ομάδα δεν έχει κόσμο. Είναι ένα καλό βήμα για τον Σοάρες, αλλά η αρχή είναι πάντα δύσκολη».

Για το αν τους βοηθάνε οι πιο μεγάλοι: «Αυτός είναι ο τρόπος. Ο ΠΑΟΚ εξελίχθηκε με τους Βραζιλιάνους, Πορτογάλους, Ισπανούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός ο Έλληνας. Είναι πιο εύκολο να έρθει ο ξένος και να προσαρμοστεί. Όλα αυτά θέλουν μία καθοδήγηση. Από εκεί και πέρα είναι τι θα κάνει ο ίδιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν άλλοι που δεν προσαρμόζονται».

Για το ότι είναι δεξιός μπακ και έχει εννιά γκολ: «Είναι μια καλή επίδοση. Είναι πολύ καλά τα νούμερά του. Έκανε μία καλή χρονιά. Ίσως η ομάδα του δυσκολεύτηκε μπροστά, γι' αυτό και ήταν δύσκολη η παραμονή. Όταν ένας αμυντικό κάνει τη διαφορά στην ομάδα του, σημαίνει ότι είναι καλός. Το ότι, όμως, είναι καλός στο ένα πρωτάθλημα, δεν σημαίνει ότι θα πετύχει και στο άλλο. Αλλά θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο».

Για το αν είδε πολλά φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Εννοείται. Ο ΠΑΟΚ αυτός είναι διαφορετικός από αυτόν που έζησα εγώ. Υπάρχει τεράστια διαφορά του ρόστερ του ΠΑΟΚ από αυτό των άλλων ομάδων».

Για το ότι στηρίχθηκε στα πλάγια μπακ του: «Όταν οι μπακ είναι κορυφαίοι παίκτες της ομάδας, εκεί φαίνεται το επίπεδο της ομάδας. Συνήθως, οι κορυφαίοι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν μπροστά. Όταν, όμως, βάζουν γκολ οι πίσω, τότε σημαίνει ότι οι μπροστά δεν είναι τοπ. Όταν ο επιθετικός δεν κάνει την διαφορά και την κάνουν οι πίσω, αυτό κάτι σημαίνει».