Skip to main content

Ζούκερμπεργκ: Οι μουσουλμάνοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Facebook

Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ το φόβο των μουσουλμάνων που θα εκδιωχθούν για τις πράξεις, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Μ. Ζούκερμπεργκ.

Οι μουσουλμάνοι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Facebook, ανέφερε σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μόλις λίγες μέρες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δε θα πρέπει να τους επιτρέπεται η είσοδος στην Αμερική στον απόηχο του San Bernardino και των επιθέσεων στο Παρίσι.

«Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και το μίσος αυτής της εβδομάδας, δεν μπορώ ούτε να φανταστώ το φόβο των μουσουλμάνων που θα εκδιωχθούν για τις πράξεις άλλων», υπογράμμισε ο Ζούκερμπεργκ, προσθέτοντας πως «ως εβραίος, οι γονείς μου με δίδαξαν πως πρέπει να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις κατά όλων των κοινοτήτων. Ακόμη κι αν μια επίθεση δεν είναι εναντίον σου σήμερα, με τον καιρό οι επιθέσεις ενάντια στην ελευθερία οποιουδήποτε θα πλήξουν τους πάντες».

«Αν είσαι μουσουλμάνος σε αυτή την κοινότητα, ως ηγέτης του Facebook θέλω να ξέρεις πως είσαι πάντα ευπρόσδεκτος εδώ και πως θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά σου και να δημιουργήσουμε για σένα ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον», συμπλήρωσε σύμφωνα με το CNBC.

Ο Mark Zuckerberg, ο οποίος πρόσφατα έγινε πατέρας, κατέληξε πως «το ότι κάναμε ένα παιδί μας έδωσε τόση πολλή ελπίδα, αλλά το μίσος κάποιων μπορεί να σε κάνει εύκολα να υποκύψεις στον κυνισμό. Δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. Όσο είμαστε ενωμένοι και βλέπουμε το καλό ο ένας στον άλλο, μπορούμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους».