Skip to main content

Ζούκερμπεργκ: Θα κάνω αλλαγές στο Facebook που θα εκνευρίσουν πολλούς

Ο συνιδρυτής και CEO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου τόνισε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές που θα προάγουν την ελευθερία και την έκφραση.

Έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές στο Facebook που θα προάγουν την ελευθερία και την έκφραση, παρά τις όποιες –έντονες- αντιδράσεις θα υπήρχαν ενδεχομένως, δήλωσε πως είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Αυτή θα είναι η αλλαγή που θα κάνουμε και πιστεύω ότι θα εκνευρίσει πολλούς ανθρώπους. Αλλά ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση εκνεύριζε πολλούς, επίσης. Οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο συνιδρυτής και CEO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Μάλιστα, ο κ. Ζούκερμπεργκ υπογράμμισε ότι στόχος της εταιρείας του για πολύ καιρό ήταν να μην κάνει τίποτα που θα χαρακτηριζόταν ως «πολύ προσβλητικό», αλλά πλέον αποφάσισε να αλλάξει αυτή την προσέγγιση, ώστε να μην υπάρχει υπερβολική λογοκρισία.

«Μας κατηγορούν ότι λογοκρίνουμε ολοένα και περισσότερα και διαφορετικά είδη περιεχομένου και αυτό με κάνει να νιώθω αρκετά άβολα», είπε ο Ζούκερμπεργκ, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη και την ευθύνη του Facebook να μην φιλοξενεί περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία, την παιδική εκμετάλλευση και το οποίο υποκινεί στη βία.

«Θα κατεβάζουμε περιεχόμενο που είναι όντως βλαβερό, όμως πρέπει να έχουμε κάποια όρια», πρόσθεσε.

Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι το Facebook θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο αλγόριθμο, ακόμα ένα γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τον τελευταίο καιρό. Η εταιρεία δέχθηκε πυρά, επειδή επέτρεψε σε πολιτικούς να διαφημίζονται μέσω της πλατφόρμας, την ίδια ώρα που το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις στο σύνολό τους.