Skip to main content

Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας αναφορικά με τα νησιά και την ελληνική γλώσσα στη διάρκεια συνέντευξη τύπου.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου είπε «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει».

Συγκεκριμένα ο κ. Ζουράρις ανέφερε: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έσπευσε άμεσα να εξηγήσει τα λεγόμενα Ζουράρι ώστε να μην παρερμηνευτούν

«Αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά» διευκρίνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν, πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.

«Όσο θα βελτιώνεται η βασική έρευνα, θα επιδεινώνεται η θέση της γλώσσας μας» είπε, προκαλώντας φυσικά τον υπουργό Έρευνας που καθόταν δίπλα του, ο οποίος σχολίασε χαριτολογώντας «είπα κάτι λάθος;».