Skip to main content

10 Τροφές που κρύβουν μέσα τους το μυστικό της ομορφιάς

Το να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια. Μπορείτε μάλιστα να το πετύχετε με φυσικούς τρόπους αποφεύγοντας το νυστέρι.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την όμορφη επιδερμίδα. Όλες μας προσπαθούμε γι’ αυτήν καθημερινά με διάφορα προϊόντα ομορφιάς. Η αίσθηση όμως του να φοράς ενυδατική κρέμα σε γυμνό πρόσωπο και να τριγυρνάς με αυτοπεποίθηση είναι ένα μακρινό όνειρο για τις περισσότερες από εμάς. Ποιο είναι τελικά το μυστικό για μια αλαβάστρινη επιδερμίδα;

Το να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια. Μπορείτε μάλιστα να το πετύχετε με φυσικούς τρόπους αποφεύγοντας το νυστέρι. Εκτός από ένα καλό πρόγραμμα περιποίησης, σημαντικό ρόλο παίζει και το τι τρώτε. Ό,τι βάζετε στο σώμα σας θα αντανακλάται στο δέρμα σας, γι' αυτό κάντε πάντα μια υγιή επιλογή εάν θέλετε υπέροχο δέρμα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως πρέπει να αρχίσετε να ψωνίζετε ιδιαίτερα ακριβά και σπάνια τρόφιμα. Όλα τα τρόφιμα που είναι σύμμαχοι της επιδερμίδας και της ομορφιάς μας περιμένουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ όπως για παράδειγμα στις προσφορές του Σκλαβενίτη όπου βρίσκουμε κάθε εβδομάδα ποικιλία από φρέσκα, τοπικά, βιολογικά και μη επεξεργασμένα προϊόντα.

Παρακάτω είναι μια λίστα με υγιεινά τρόφιμα που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας εάν θέλετε υγιές δέρμα:

Μερικές συμβουλές που προτείνουν κορυφαίοι δερματολόγοι για τέλειο δέρμα είναι: 



• Μειώστε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε. Υπάρχουν πολλά κόλπα για το καταφέρετε. Δοκιμάστε να την αντικαταστήσετε με φρουκτόζη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Τρώτε φρέσκα φρούτα με μέτρο. Εάν υποφέρετε πραγματικά από κακή επιδερμίδα, προσπαθήστε να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη από τη διατροφή σας. 

• Η καλύτερη δίαιτα για το δέρμα είναι αυτή που περιλαμβάνει λαχανικά κάθε χρώματος (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο) για κάθε γεύμα και έναν πράσινο χυμό κάθε μέρα.

• Μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς είναι ότι καλύτερο για κατανάλωση αν θέλετε τέλειο δέρμα.

• Πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να ξεπλύνετε τον οργανισμό σας από τοξίνες.

• Μην κάνετε σκληρές δίαιτες και αποφύγετε τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό δέρμα και εξάρσεις.

• Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια υγιεινή δόση υδατανθράκων και πρωτεϊνών στη διατροφή σας.

Το μυστικό της ομορφιάς κρύβεται κυρίως στη διατροφή σύμφωνα με όλες τις έρευνες των τελευταίων ετών. Έτσι βλέπουμε τις διάσημες να ακολουθούν αυστηρά διατροφολόγια που κάνουν το δέρμα τους πιο νέο και λαμπερό, πόσο εύκολο είναι όμως για εμάς να κάνουμε το ίδιο; Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δύσκολο αφού σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας προς ένα συνολικότερο πιο υγιεινό προφίλ, που έχουν άμεσα οφέλη τόσο για την υγεία μας όσο και για την ομορφιά μας φυσικά. 

Εντάσσοντας τα παραπάνω τρόφιμα στην εβδομαδιαία σας διατροφή θα δείτε σταδιακά την όψη της επιδερμίδας σας να βελτιώνεται και εσείς θα λάμπετε ομορφότερες από ποτέ!