Skip to main content

Έντεκα τόνους ψηφοδελτίων ανακύκλωσε ο δήμος Παύλου Μελά (φωτο)

Εκλογές με οικολογικό αποτύπωμα - Εξαιτίας της εκτροπής από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, η δημοτική αρχή κέρδισε συνολικά 1.826 ευρώ

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά. Συντονισμένα, την επομένη των δυο εκλογικών αναμετρήσεων, το τμήμα Ανακύκλωσης συνέλεξε όλο το χαρτί από τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Παύλου Μελά και το αποθήκευσε στα ειδικά Press Conteiner που βρίσκονται σε χώρο Ανακύκλωσης δίπλα στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η κίνηση δεν είναι συμβολική αλλά ουσιαστική, καθώς οι περίπου 11 τόνοι χαρτιού που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν στον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό και τα έσοδα της πώλησης θα επιστρέψουν στα σχολεία που ήταν εκλογικά κέντρα και συμμετέχουν όλο το χρόνο στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή. Έτσι, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη θα υπάρχουν και αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, καθώς βάση του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων ο κάθε τόνος απορριμμάτων που οδηγείται στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης κοστίζει στο Δήμο Παύλου Μελά 110 ευρώ.

Ο Δήμος Παύλου Μελά από τους 11 τόνους χαρτιού που εκτράπηκαν από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης κέρδισε 1.210 ευρώ και από την πώληση του χαρτιού 616 ευρώ, συνολικά 1.826 ευρώ. Παράλληλα σώθηκαν 187 δέντρα και εξοικονομήθηκαν 1650 kg πετρελαίου που χρειάζονται για την παραγωγή 11 τόνων χαρτιού ( 17 δέντρα και 150 kg πετρελαίου για να παραχθεί ένας τόνος χαρτιού).

Ο Δήμος Παύλου Μελά καλεί τις δημοτικές παρατάξεις και όλους όσοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουν αδιάθετο προεκλογικό υλικό (χαρτί), να το μεταφέρουν στα ειδικά Press Conteiner, που βρίσκονται στο πάρκινγκ πίσω από το κεντρικό Δημαρχείο στη Σταυρούπολη.