Skip to main content

Ογδόντα θέσεις εργασίας καλύφθηκαν στο TechSaloniki

Στο TechSaloniki #5 powered by Stoiximan προσφέρθηκαν περισσότερες από 200 θέσεις εργασίες - Θεσμός πλέον η διοργάνωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης

«Ευκαιρία, Εύρεση Εργασίας, Σημείο Συνάντησης, Ελπίδα!». Αυτό ήταν για 1200 και πλέον tech oriented υποψηφίους το “TechSaloniki #5 powered by Stoiximan” που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5 & 6 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια μέσα από μία συλλογική πρωτοβουλία από ιδιώτες επιχειρηματίες, με τα χρόνια μεγάλωσε και ωρίμασε και πλέον, το TechSaloniki είναι ένας διακριτός θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα πρωτότυπο για τα δεδομένα της πόλης skills matching tech event, το οποίο έχει καταφέρει να εξελιχθεί στο ετήσιο meeting point για τον κόσμο του tech και τις μεγαλύτερες εταιρείες Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Β. Ελλάδας.

Ένα μήνα μετά, τόσο οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, όσο και οι 32 εταιρείες που συμμετείχαν, δηλώνουν και πάλι αισιόδοξοι, καθώς μέσα από το φετινό TechSaloniki πρόκειται ήδη να καλυφθούν περισσότερες από 80 θέσεις εργασίας.

Με κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης το "Stay Local! Grow Global!", το TechSaloniki #5 powered by Stoiximan ήταν ένα διήμερο που τα είχε όλα! Networking υποψηφίων με τους εν δυνάμει συναδέλφους τους και εργοδότες τους, καινοτόμα workshop και ενδιαφέρουσες ομιλίες, αλλά και απευθείας συνεντεύξεις με τις εταιρείες.

Με μεγάλο χορηγό του event τη Stoiximan και τη συν-διοργάνωση και υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συζητήσουν για τις ευκαιρίες καριέρας που τους προσφέρουν με τις παρακάτω εταιρείες: Stoiximan, Apifon, Astrolabs, Deloitte, emisia, FoodTec, interworks.cloud, Kenotom, noris, Prodyna, Veltio, Accenture Greece, Census Labs, Comquent, Consolut, DataScouting, Dataways, Draxis, Infodim, Polyprint, Semitron, 3DS, Altair, Blockachain, Deus Ex Machina, GWF, GeekBot, Loceye, Logismos, MLS, NET2GRID, travelfusion.

Ταυτόχρονα με την υποστήριξη του Ok!Thess είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας και σε 4 ταχέως αναπτυσσόμενες StartUps. Συγκεκριμένα τις Cyber Phalanx, Come Together, GoZone, NoKeys.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη των: Apallou, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ΟΚ!THESS, JobFind, ΠΑΜΑΚ, SkyWalker, STEAMulator, Zia Insurance, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μπύρα Νύμφη (Aθηναϊκή Zυθοποιία), Nestle Greece & San Pellegrino καιThe London Essenc.

Πιο αναλυτικά στο TechSaloniki #5 powered by Stoiximan:

  • Συμμετείχαν 32 εταιρείες Τεχνολογίας και Πληροφορικής (διπλάσιος αριθμός από την περσινή διοργάνωση)
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού συμμετείχαν κι αναζήτησαν νέους συνεργάτες 4 ταχέως αναπτυσσόμενες StartUps
  • Προσφέρθηκαν 200+ θέσεις εργασίας (πέρυσι ήταν 86)
  • Προσήλθαν και κατέθεσαν βιογραφικά 1200+ υποψήφιοι (πέρυσι ήταν περίπου 700), ενώ 500+ έδωσαν προσωπικές συνεντεύξεις με τις εταιρείες τη δεύτερη ημέρα του event.
  • Περισσότεροι από 800 υποψήφιοι δοκίμασαν τις tech-ικανότητες τους μέσα από μία καινοτόμα Skills-Matching διαδικασία
  • Κατά 70% «ανέβηκε» το επίπεδο των υποψηφίων, κάτι που φάνηκε από τον αυξημένο αριθμό των senior βιογραφικών.
  • Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετείχαν εξέφρασαν την πρόθεση τους να προσλάβουν 3-4 άτομα από τους υποψήφιους που γνώρισαν.
  • Το 98% των εταιρειών εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετέχουν και στο TechSaloniki #6 θεωρώντας την πρωτοβουλία σημαντική για να παραμείνουν τα ταλέντα και τα «μυαλά» στο τόπο τους.
  • 1 στις 3 εταιρείες πρόκειται να δημιουργήσει τουλάχιστον μια νέα θέση εργασίας που δεν είχε διαθέσιμη απλά γιατί βρήκε τον κατάλληλο υποψήφιο μέσω της διοργάνωσης.

Από την πλευρά των διοργανωτών η Άννα Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Διοργάνωσης και Επικοινωνίας του TechSaloniki, υπογραμμίζει: «Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να αναδειχθεί η εξωστρέφεια και η δυναμικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου και να δοθούν ευκαιρίες εργασίας. Η Θεσσαλονίκη, είναι αλήθεια, διαθέτει καλές και μεγάλες εταιρίες που καινοτομούν, έχουν εξωστρέφεια και μπορούν να προσφέρουν καλές ευκαιρίες σε νέους, ώστε να μην χρειαστεί να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, ή σε άλλη πόλη».

Σχετικά με το θεσμό του TechSaloniki και τους επόμενος στόχους του η ίδια δηλώνει: «Στόχος μας λοιπόν πέρα από την κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό είναι και η δημιουργία ενός οικοσυστήματος των εταιρειών τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, που μέσα από ένα περιβάλλον εταιρικής συνέργειας, θα υπογραμμίζουν τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας που διατίθενται σε νέους πτυχιούχους και έμπειρους επαγγελματίες.

Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να αυξήσουμε την τεχνολογική δύναμη της Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλουμε στη μείωση της ψαλίδας της ανεργίας αλλά και του brain drain στο εξωτερικό. Παράλληλα θέλουμε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως έναν προορισμό τεχνολογίας για άλλες μεγάλες εταιρείες πληροφορικής του εξωτερικού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην οικονομική ανάπτυξή της και στην εδραίωσή της ως μιας πόλης με απεριόριστες δυνατότητες, που καινοτομεί και έχει εξωστρέφεια».

Η επόμενη μέρα για τους υποψηφίους

Η μοναδικότητα του θεσμού έγκειται στο γεγονός πως δίνει την ευκαιρία στους tech ανθρώπους της Β.Ελλάδος, μέσα σε δύο ημέρες να γνωριστούν με τις μεγαλύτερες εταιρείας του κλάδου -που έχουν την έδρα τους ή μεγάλο κέντρο των δραστηριοτήτων τους στη Θεσσαλονίκη- να μάθουν τη φιλοσοφία τους και το skill set των συνεργατών που αναζητούν, ενώ ταυτόχρονα μέσα από μία εύκολη και γρήγορη skills matching διαδικασία μπορούν να διεκδικήσουν μια καριέρα με διεθνή πρότυπα στην κυριολεξία δίπλα στο σπίτι τους.

Έτσι δήλωσε ο Χάρης Κ. ο οποίος ένα μήνα μετά το TechSaloniki είναι πλέον εργαζόμενος της εταιρείας Apifon: «Υπάρχουν θέσεις εργασίας…κυριολεκτικά δίπλα στο σπίτι μας! Πάρα πολλές θέσεις εργασίας και σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, οι οποίες έχουν διεθνή παρουσία!

Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν πως μέσα σε μία ημέρα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ταυτόχρονα πολλές εταιρείες και να μάθω περισσότερα για το τι ψάχνουν και το τι skill set ζητάνε από έναν εργαζόμενο. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως κατάφερα να βρω και ακριβώς τη δουλειά που έψαχνα και τώρα εργάζομαι ως back-end developer στην Αpifon!»

98% των εταιρειών θα υποστηρίξουν και το TechSaloniki #6 θεωρώντας την πρωτοβουλία σημαντική για την πόλη

Με αφορμή την συμμετοχή της Stoiximan ως Platinum & Powered by Χορηγός, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, Αλεξάνδρα Λόη, σημείωσε: «Με τον άνθρωπο να βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Stoiximan, ήταν μεγάλη χαρά μας να γνωρίσουμε πολυτάλαντους νέους και νέες. Το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την στρατηγική απόφαση της Stoiximan να αναπτύξει ένα από τα κέντρα δραστηριοποίησης της στην Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά της εταιρείας Draxis -που συμμετείχε για πρώτη χρονιά στο TechSaloniki- η Μαρία Βογιατζή, Marketing Consultant της εταιρείας δήλωσε: «Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, αφιερωμένη στον κόσμο της τεχνολογίας που φέρνει κοντά τις εταιρείες του κλάδου που αναζητούν να εντάξουν στο δυναμικό τους νέα στελέχη! Το Techsaloniki διοργανώνοντας για 5η συνεχόμενη φορά αυτό το μοναδικό διήμερο, έχει καθιερωθεί πλέον, ως ο tech θεσμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης.»


Λίγα λόγια για το TechSaloniki

To TechSaloniki αποτελεί μία πρωτοβουλία επτά εταιρειών Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα των: Veltio, Infodim, Apifon, DataScouting, Comquent, Dataways και FoodTec.

Το πρώτο TechSaloniki πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του ‘16, όταν οι άνθρωποι αυτών των εταιρειών βρέθηκαν να μοιράζονται την ίδια ανάγκη, την ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό και την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με ικανά στελέχη.

Από τότε και μέχρι σήμερα το TechSaloniki έχει καταφέρει κάτι εξαιρετικά σημαντικό! Να βρίσκονται κάθε χρόνο όλοι μαζί, εταιρίες και υποψήφιοι, σε μια κοινή «αγορά», που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και έτσι καταλήγουν οι καλύτεροι στις καλύτερες θέσεις.

Ταυτόχρονα έχει επιτύχει την προώθηση της συνέργειας των εταιρειών το κλάδου στη Β. Ελλάδα, την δυναμική προβολή του πλέον υγειούς και αναπτυσσόμενου κλάδου στην Ελλάδα, αυτού της Τεχνολογίας, και την εδραίωση της Θεσσαλονίκης, ως μιας πόλης με απεριόριστες δυνατότητες, που καινοτομεί και έχει εξωστρέφεια.