Skip to main content

86η ΔΕΘ: Έντονος διάλογος πρύτανη και Νοτοπούλου για τα επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτο+videos)

Φορτισμένο διάλογο είχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρύτανη του ΑΠΘ στην 86η ΔΕΘ σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα επεισόδια στο ΑΠΘ

των Ισμήνης Μπαλαλέ και Θανάση Μυλωνά

Αντιπαράθεση για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ και για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο campus είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ιδρύματος Νίκο Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο της περιήγησης του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Οι δυο τους είχαν έντονο διάλογο: ο κ. Παπαϊωάννου είπε στην κ. Νοτοπούλου ότι το επιχειρησιακό δεν είναι θέμα του Πανεπιστημίου, «το επιχειρησιακό να το θέσετε εκεί που πρέπει, να το θέσετε εκεί που θέλετε και στη Βουλή. Εδώ εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο». Η κ. Νοτοπούλου απάντησε: «Ας μην κάνουμε αυτή τη συζήτηση εδώ και σήμερα, αλλά είναι ντροπή και κρίμα για το πανεπιστήμιο αυτό που συμβαίνει». «Το πανεπιστήμιο είναι σε υψηλά επίπεδα παντού», ανταπάντησε ο κ. Παπαϊωάννου.

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική η επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ - Δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης

Ο έντονος διάλογος του πρύτανη με φοιτητή

Το σχόλιο του πρύτανη για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ ζήτησε και ένας φοιτητής, που βρέθηκε στο περίπτερο του πανεπιστημίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπετε τη μάσκα κ. πρύτανη; Μυρίζει από χθες χημικά, από αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο».

Ο φοιτητής ρώτησε τον πρύτανη τι θα γίνει με την πανεπιστημιακή αστυνομία και ο κ. Παπαϊωάννου απέφυγε να απαντήσει.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χειραψία με τον πρύτανη του ΑΠΘ στο σταντ του πανεπιστημίου.