Skip to main content

90 χρόνια ΑΠΘ: Οι θησαυροί του πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης(vid)

Πετρώματα, μικροσκόπια και το μηχανοκίνητο Formula1 παρουσιάζει το ΑΠΘ σήμερα και αύριο στην εκδήλωση «ΑΠΘ στην πόλη», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να γιορτάσει τα ενενηκοστά του γενέθλια μεταφέροντας τους θησαυρούς του, από τα εργαστήρια και τις αίθουσες γνώσεις, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους.


Πετρώματα, μικροσκόπια και βραβευμένα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως το αυτοκίνητο Formula1, είναι κάποια από αυτά που παρουσιάζει το ΑΠΘ σήμερα και αύριο στην εκδήλωση «ΑΠΘ στην πόλη».

Συνολικά στον χώρο θα στηθούν 15 περίπτερα που θα φιλοξενήσουν περίπου 20 ομάδες του πανεπιστήμιου που θα παρουσιάσουν παιχνίδια, πειράματα και καινοτομίες που άπτονται του τομέα τους.

«Θέλουμε να δείξουμε στην πόλη γιατί το Αριστοτέλειο στα 90 χρόνια λειτουργίας του έχει φτάσει να συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης», δήλωσε στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ακόμα ότι «μπορούμε να καθιερωσουμε αυτή την κάθοδο στην πόλη κάθε Οκτώβριο όπως γίνεται με το θεσμό "ΑΠΘ την Κυριακή"».

«Η εξωστρέφεια του πανεπιστημίου στην πόλη ήταν να φέρνουμε έως τώρα τον κόσμο μέσα στο πανεπιστήμιο. Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε κατι διαφορετικό. Νομίζω ότι είναι πρωτότυπη και σε πανελλήνιο επίπεδο αυτή η εκδήλωση, να φέρουμε το πανεπιστήμιο στην πόλη και να δείξουμε στους συμπολίτες μας, τα νέα και τα μικρά παιδιά τι μπορεί να κάνει ένα πανεπιστήμιο», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιπρύτανης Νίκος Βαρσακέλης.

Στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης συνέβαλαν σημαντικά τόσο οι καθηγητές όσο και φοιτητές του πανεπιστημίου μέσω της εθελοντικής τους προσφοράς.

«Μαζί με το πανεπιστήμιο αισθάνομαι ότι γιορτάζω και εγώ! Το ΑΠΘ το νιώθω σαν σπίτι μου και ήθελα να προσφέρω σε αυτό ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα έκανε για εμένα αυτά τα χρόνια», είπε στη Voria.gr η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μαρία Σούφλα.