Skip to main content

90 χρόνια ΣΥΦΑ: Νέα επένδυση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, νέα διοίκηση στον Συνεταιρισμό

Ο ΣΥΦΑ γιόρτασε τα 90χρόνα του σε ειδική εκδήλωση στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τριπλή ξεχωριστή βραδιά η χτεσινή για τον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης: Γιόρτασε τα 90 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, πάτησε το start (επίσημα) στη νέα φαρμακαποθήκη και άλλαξε τιμόνι στη διοίκηση του συνεταιρισμού φαρμακοποιών.

Ο ΣΥΦΑ γιόρτασε τα 90χρόνα του σε ειδική εκδήλωση στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη με αναφορές στην πορεία των 9 δεκαετιών, τις τρεις προηγούμενες διοικήσεις και τη συνεισφορά του στη ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς μέσα και από την στενή συνεργασία του με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Η νέα επένδυση του ΣΥΦΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη -η πρώτη είναι στη Νέα Ραιδεστό- στοίχισε συνολικά 11,6 εκατ. ευρώ, όπου απασχολούνται 115 άτομα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Μάλιστα ο κ. Φαρσάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διοίκηση του ΣΥΦΑ μετά από 2,5 δεκαετίες δίνοντας την σκυτάλη στον μέχρι τώρα Γενικό Γραμματέα και στενό του συνεργάτη τον Σπύρο Νικολαΐδη. Στην ομιλία του ο κ. Φαρσάκης σημείωσε πως «ο ΣΥΦΑ ξεκίνησε από έναν νοικιασμένο χώρο στην οδό Παπαναστασίου με "πρωτόγονα" μέσα για να φτάσει στο σήμερα και πλέον διαθέτει τεχνολογίες αιχμής και ρομποτικά συστήματα τελευταία γενιάς για τη λήψη και παράδοση των φαρμάκων σε 8 νομούς της Βόρειας Ελλάδας».

Παίρνοντας τη σκυτάλη στη διοίκηση του ΣΥΦΑ ο νέος Πρόεδρος κ. Νικολαΐδης τόνισε πως στόχος της επόμενης περιόδου θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η ανάπτυξη των συνεργασιών κσι όλα αυτά σε χέρι χέρι με τον ΦΣΘ.

»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν φαρμακοποιοί, πολιτικοί και στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, προβλήθηκε βίντεο με τη διαδρομή του ΣΥΦΑ από το 1932 μέχρι σήμερα. Μάλιστα σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαιρέτησε την εκδήλωση εκφράζοντας τη συγκίνησή του, καθώς ο πρώτος Πρόεδρος του ΣΥΦΑ ήταν ο συνονόματος παππούς του, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε την στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης σε επενδύσεις που προχωρούν την έρευνα και την καινοτομία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης καθιστώντας την ένα ουσιαστικό τεχνολογικό και αναπτυξιακό hub της χώρας, το οποίο υπηρετεί και η νέα μονάδα της ΣΕΛΦΑΡ. «Άλλωστε», όπως είπε «ΣΕΛΦΑΡ συγκαταλέγεται στις 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας και στην τριάδα της Βόρειας Ελλάδας».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος και Άννα Ευθυμίου, του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, η Αντιπεριφειάρχης Υγείας ΠΚΜ Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο Πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσης Ευγενίδης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.