Skip to main content

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώθηκε το Σούλι - Καίγονται σπίτια

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Σούλι, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ελεκίστρα Αχαΐας - Οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Σούλι, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ελεκίστρα Αχαΐας, έξω από την Πάτρα.

Η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή, ενώ νεότερες πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Ταυτόχρονα, έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου, ενώ εκκενώνεται και ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Νεότερες πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Σούλι, ενώ ακόμα και το κέντρο της Πάτρας έχει γεμίσει με καπνούς.

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο και χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Παράλληλα, σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις προς Καρυά.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης στην Ελεκίστρα όπου κι εκεί οι άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που προληπτικά, μόνοι τους, απομακρύνθηκαν από το χωριό με τα αυτοκίνητά τους, πριν δοθεί η εντολή εκκένωσης. Η φωτιά έχει φτάσει και στο Νεκροταφείο του Σουλίου και στη Μόμα.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.

Σημειώνεται ότι στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

.