Skip to main content

Αχτίδα αισιοδοξίας στη Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε μητέρα με τρία παιδιά

Η γυναίκα και τα παιδιά της είχαν μείνει παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια τουλάχιστον για 23 ώρες μετά τον σεισμό της Παρασκευής.

Στον απεγκλωβισμό μίας γυναίκας και τριών από τα παιδιά της προχώρησαν τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία.

Η γυναίκα και τα παιδιά της είχαν μείνει παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια τουλάχιστον για 23 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Μουράτ Κουρούμ είπε ότι μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 100 άνθρωποι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 26 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 880 στη Σμύρνη, τη Μανίσα, το Μπαλικεσίρ και το Αϊδίνι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (AFAD). Ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι 25 από τους τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική ενώ μέχρι τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 504 άνθρωποι.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Πηγή φωτό: Hurriyet