Skip to main content

Αχτσιόγλου: Καψόνι Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες - Ανεπαρκές το επίδομα

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τις ανακοινώσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα είναι κλειστές τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η κυρία Αχτσιόγλου, «ο κ. Μητσοτάκης, μετά το καψόνι του στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, αφού ανακοίνωσε άνοιγμα καταστημάτων και μια μέρα μετά ο ίδιος το ακύρωσε, αφού τους έβαλε να χρεωθούν από αυτά που δεν έχουν για να ετοιμάσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω του πιο παρατεταμένου lockdown στην Ευρώπη, σήμερα υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ένα ανεπαρκές επίδομα σε μέρος των πληττόμενων επιχειρήσεων, θεωρώντας πως έτσι θα ελέγξει τις αντιδράσεις. Μάταια. Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται».

Παράλληλα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο».

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

-1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

-4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Διαβάστε: Αποζημίωση μέχρι 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις - Όλα τα μέτρα στήριξης